Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kész nokedli fagyasztható?

A kész nokedli fagyasztható?

Figyelt kérdés
2021. aug. 28. 21:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen
2021. aug. 28. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem lesz ehetetlen kiolvadás után?
2021. aug. 28. 21:51
 3/9 anonim válasza:
100%
Nem hinném.
2021. aug. 28. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha lassan olvasztod ki és utána felforrósítod, akkor olyan, mint a friss. (Félig kiolvadva nagyon ragacsos, ne ijedj meg!)

Én mindig dupla vagy háromszoros adagot fözök direkt lefagyasztani, mert akkor egy maszatos munkával meg van több adagnyi. (Utálok nokedlit szaggatni, de enni meg nagyon szeretm)

2021. aug. 28. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

4-es, és kérdező, még a galuska hagyján, tojás, liszt víz, kész, de a májgaluska, májjal mancsolni, ízesítgetni, stb... na én azt szoktam úgy, hogy mikor elég mentális erőt érzek magamban, legyártok vagy 3 kilót, és aztán fagyasztom zacskókban.


A fagyasztást viszont én megbonyolítom!

Nem szeretem 1 tömbben lefagyasztani, mert brutálisan összefagy, és tényleg csak úgy lehet kiolvasztani, hogy sokkal előtte kiveszed, és szép kíméletesen kiolvasztod, lassan, hogy egyben felengedjen az egész.


Melót, és tökölős, időigényes de én úgy szoktam, hogy alaposan lecsöpögtetem, kicsit átolajozom, és műanyag tálcákra kiterítve , 1 rétegben (sok tálcán) teszem a fagyasztóba.

Ha már egyszer gyűjtöttem hozzá mentális erőt, akkor kihasználom a lendületet! :D (mondjuk ehhez hely is kell a fagyasztóban)


Másnap, ha megfagyott, spaklival feltúrom a tálcákról a májgaluskát, a nagyobb darabokat még kicsit összetöröm, utána zacskózom, és úgy megy vissza a fagyasztóba.


Felhasználáskor nagy előnye, hogy abszolút semmi munka nincs vele, nem kell olvasztani, semmi, beleszórom a levesbe, kész.

Sima galuskánál is ugyanígy működik, ha a szemek nagyjából külön vannak, és nem nagy tömbben összefagyva, akkor simán úgy fagyosan beleöntöd forrásban lévő vízbe, megvárod míg újra felfő, (vagy legalább majdnem) addigra tökéletesen kiolvad, lehet is szűrni.

2021. aug. 29. 06:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

5-ös: a 4-es vagyok, abban nagyon igazad van, hogy sok múlik a fagyasztáson.

Én egyszemélyes adagokat teszek egy-egy, relatív nagy zacskóba - elötte kis olajjal összekeverem a nokedlit -, és lehetöleg laposra igazítva teszem a fagyasztóba. Kb 1-2 óra múlva (ez mindenkinél a fagyasztótól függ, hoyg mennyi) kiveszem, röviden "átgyúrom", hogy szemekre essen, és úgy fagyaszton utána készre. Így nekem is kiolvasztáskor nem egy tömb az egész, hanem szétesik egyes darabokra.

Az egyszemélyes adagolásnak meg az az elönye, hogy jobban lehet igazodni a szükséges mennyiség kiolvasztásához, így nem marad meg joformán semmi belöle.

A te módszered lenne egyébként az optimális, csak erre a legtöbbször nincs idöm.

2021. aug. 29. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell kiolvasztani, lobogó forró vízbe kell beledobni, ugyanúgy, mint egyébként.
2021. aug. 29. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is csináltam már így. Nem lett semmi baja.
2021. aug. 29. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
2021. aug. 29. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!