Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek próbáljam meg?

Szerintetek próbáljam meg?

Figyelt kérdés

Osso buco recept


Hozzávalók:

1 nagyobb sárgarépa,

15 dkg zeller,

2 fej vöröshagyma,

3 gerezd fokhagyma,

1 1/2 kg csontos marhalábszár, min. 2 cm vastag szeletekre vágva,

só és frissen őrölt bors,

4 evőkanál olaj,

1 púpos evőkanál sűrített paradicsom,

5 dl barna sör,

1-2 szem szegfűszeg,

1 kisebb narancs,

tálaláshoz apróra vágott, friss petrezselyem.


Elkészítés:

1. összeállítjuk a zöldségalapot: sárgarépát, zellert, vöröshagymát és fokhagymát megpucoljuk, a fokhagyma kivételével mindent lereszelünk egy nagy lyukú reszelőn. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát is.


2. Előpirítjuk a hússzeleteket: a szeleteket megsózzuk, borsozzuk, 2 evőkanál olajat erős lángon felforrósítunk egy vastag falú, 30 cm átmérőjű lábosban. Ha az olaj már forró, beletesszük a húst, oldalanként 1-1 perc alatt megpirítjuk (közben nem mozdítjuk meg a darabokat). Az előpirított szeleteket kivesszük a lábosból, és félretesszük.


3. A lábosba még 2 evőkanál olajat öntünk, és mérsékelt lángon 8-10 perc alatt puhára pároljuk a zöldségalapot. Utána erősítünk a tűzön, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 1-2 percig békén hagyjuk, hogy enyhén lepiruljon. Visszatesszük a lábosba a hússzeleteket, felöntjük a sörrel, beledobjuk a szegfűszeget. Hozzáadunk egy darabka narancshéjat, amit krumplihámozóval szedtünk le vékonyan. 5 percen át forrásban tartjuk az osso bucót. Ezalatt előmelegítjük a sütőt 100 fokra (gáz 1-es fokozat).


4. A még forrdogáló ételt lefedve betesszük a sütőbe, és 10-12 óra alatt készre pároljuk. (ha az edény füle műanyag, tekerjük be többr éteg alufóliába)

10-12 óra elteltével kivesszük a sütőből, és apróra vágott petrezselymet hintünk rá.


2010. szept. 2. 20:34
 1/2 anonim ***** válasza:
Igen!
2010. szept. 2. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:
Igen szerintem is biztasson finom lesz. Üdv
2010. szept. 3. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!