Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért írnak citromlevet a...

Miért írnak citromlevet a legtöbb ételhez?

Figyelt kérdés
Akármilyen receptet nézek, sokszor látom hogy írnak hozzá egy kevés citromlevet. Levesekhez, pörköltekhez is. Eddig sosem tettem bele. Tényleg jobb lesz tőle pl a tárkonyos raguleves, ha csepegtetek bele a citromból?
2021. okt. 28. 10:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%
Ízesebb lesz. Ad egy + savat az ételeknek és kiemeli az ízeket. Pörkölthöz én sem tettem soha, viszont a halételek mellé kifejezetten ajánlott.
2021. okt. 28. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
A citrom egész más ízt ad hozzá, mint az ecet. Nem csak savanykás lesz töle, hanem "friss" íze is lesz - tudom, hülyén hangzik, de nem lehet másként megfogalmazni -, szóval igen, jobb lesz töle az étel. (Persze nem minden!)
2021. okt. 28. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
90%
Karakteresebb lesz. Tárkonyos csirkeraguleveshez is nagyon illik, előhozza a mustár és a tejszín karakteres ízét.
2021. okt. 28. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
3# Na így már mertem beletenni. Tényleg finomabb lett. :) Milyen ételekhez érdemes még tenni a halakon és a tárkonyos csirkeragulevesen kívül? Pl tejszínes csirkemell?
2021. okt. 28. 11:11
 5/13 anonim ***** válasza:
76%

Mindenhez tehetsz, ami savanykás.

Egy tipp még, egy-két cseppnyit direkt a tányérban adj hozzá közvetlen fogyasztás elött, egész más hatása van, mint ha korábban tetted volna bele az egészet. Tényleg elég egy pici frissen, de az nagyon feldobja!

2021. okt. 28. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok.

Igen, ahhoz is jó lehet. :)

Én még főzelékekbe rakok egy keveset (pl. bab, lencse), mert nem szeretem az ecetet. De az ízhatás hasonló.

2021. okt. 28. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:
Mostantól én is ezt fogom alkalmazni. :D Nagyon feldobta az ízeket. Nem gondoltam volna.
2021. okt. 28. 11:34
 8/13 anonim ***** válasza:
92%

Azért pörköltbe NE tegyél!:)


Csak olyan ételekbe, amik a recept szerint savanykásak, ecetesek és azt váltsd ki citromlével!

2021. okt. 28. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
71%
Mondjuk a tárkonyos ragulevesnek eleve benne van a receptjében a citromlé, mert így van kitalálva.
2021. okt. 28. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
58%

75%-os, azért mert te rosszul tudod, azért még a 9-es jó válasz!

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2021. okt. 28. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!