Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vajon le lehet fagyasztani a...

Nanettke kérdése:

Vajon le lehet fagyasztani a mákos gubát (tejből, tojássárgájából készült vaníliasodóval)?

Figyelt kérdés
Előre szeretném elkészíteni a karácsonyi mákos gubát, hátha így tudnék időt spórolni. Két nagy adagot szoktam készíteni a két - 10 és 11 fős - családunknak, az igazán pepecselős típusból (egyenként mártom vaníliás tejbe a kifliszeleteket és forgatom mákba őket, a rétegek közé pedig vaníliasodót öntök). Idén tej- és tojásmentes változatot is kell készítenem a kisfiamnak, ezért gondoltam, hogy előre dolgozok, ha lehetséges.

2021. dec. 15. 00:04
 1/2 anonim ***** válasza:
73%

A sodót tuti nem lehet. Esélytelen a tejes tojásossal. Tejet is csak ritkán merek fagyasztani magában, az se ugyanolyan.

Szoval a helyedben se darabokban se készen nem fagyasztanám.

Amit tudnál az a kifli. Azt akár egészben, akár karikázva. A többit pár nappal előre tudod elkészíteni és előző vagy aznap összeállitani. Úgy sütni.


(Nálunk idén nem lesz az ételek harmada ami amúgy szokott, mert rájöttünk, hogy családi idő helyett csak stressh van, sütőre várás és mosogatás. Akárkinek tudok hasonlót javasolni)

2021. dec. 15. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
A sodót tuti nem lehet! De igazából semelyik részét nem fagyasztanám.
2021. dec. 15. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!