Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy pizzánál miért lehet...

Egy pizzánál miért lehet kiemelve hogy San Marzano paradicsomból készült? mivel másabb mint egy egyszerűbb itthoni?

Figyelt kérdés
illetve parmezán helyett költségcsökkentés miatt használnak grana padano sajtot? azt írják rá neten hogy "szegény ember parmezánja"
2022. júl. 3. 17:55
 1/9 anonim ***** válasza:
54%
Lucculus családba tartozó, kemény húsú olasz paradicsomféle.
2022. júl. 3. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
Sokkal másabb. Nyilván ettél paradicsomot több félét, ezt leírni nem lehet. Egy egyszerű fürtös paradicsom, és a koktél között is zongorázni lehet a különbséget, és létezik 1000 féle.
2022. júl. 3. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
80%

Édesebb, húsosabb, zamatosabb, alakja szilvás-ovális nem pedig kerek. Tudom mert termesztem.

Parmiggiano reggiano: eredetvédett, bizonyos területeken bizonyos gazdaságok által készített parmezán sajt, tradicionális eljárással helyi szabadtartású és kizárólag füvet legelő vöröses-tarka tehenek tejéből. A keménysajtok csúcsminősége, eszmei értékeket hordoz.

Grana padano: bár szintén eredetvédett de sokkal nagyobb területet fed le, elkészítéséhez a gyártók használhatnak erjesztőenzimeket és tojásbaktériumokat, 1-2 év helyett 9 hónap az érlelési minimum, bármilyen tehén tejéből előállítható, bármilyen módszerrel ami parmezán sajtot eredményez. Emiatt sokkal olcsóbb és elérhetőbb, holott a minőségbeli különbségek igazából elenyészőek, aki nem sajtszakértő észre sem veszi. Én is készítek parmezán-féle sajtot de mivel ezt Magyarországon teszem, se nem parmiggiano se nem grana padano, egyszerűen egy finom keménysajt ami tésztaételekre, vagy charcuterie-m tökéletes.

2022. júl. 3. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
46%
Mert ez garantál egyfajta minőséget.
2022. júl. 3. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
71%

A San Marzano paprika alakú paradicsom, ízben sokkal másabb, jobb, mint a többi megszokott fajta, emellett sokkal szebben lehet szeleteni, egyenletes méretü szeletekel lehet vágni.

Itt egy link, a képen nagyon jól lehet látni a bogyók alakját.

[link]

2022. júl. 3. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
7%
Így magyarázzák ki az árbizonyítványt.
2022. júl. 4. 01:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
82%
Igaz, nem fejtettem ki az elsőben, de ettől még igaz, hogy lucullus-féle pari. Teremhet hazánkban is, marokkóban is, olaszirszágban is. Itthon kapható mag, palánta is.
2022. júl. 4. 05:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
73%

#6: csóró proli vagy, ugye?

Igazából nem kell válaszolnod.

2022. júl. 4. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
67%
#3 Nem vagyok sajtszakértő, de valódi parmezánt ettem már és ég és föld a különbség. Annyira markáns íze van a granahoz képest, hogy azt lehetetlen nem észrevenni. Konkrétan a grana szerintem alkalmatlan ízesítésre, márpedig a parmezánt arra szokták használni elsődlegesen.
2022. júl. 4. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!