Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől sűrűsödik be a paprikás...

Mitől sűrűsödik be a paprikás krumpli 'leve'?

Figyelt kérdés
Úgy csinálom ahogyan a receptekben írva van, mégis teljesen víz állagú marad...
2022. okt. 10. 09:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
72%
A dinsztelt hagymától. A hagymán kívül tegyél még bele egy feldarabolt paprikát és paradicsomot, és ne adj hozzá túl sok vizet.
2022. okt. 10. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
90%
Nyomj össze benne egy pár krumplit.
2022. okt. 10. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
82%
Csak egy tipp: a pörkölthöz hasonlóan az elején csinálj egy hosszabb zsírjára sütést apróra vágott paradicsommal-paprikával. Ez ad egy sűrű, ragacsos alapot, és akkor talán nem hígul fel annyira a felöntésnél az étel.
2022. okt. 10. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
81%
Túl kell főzni.
2022. okt. 10. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

A krumpliban levo kemenyitotartalom kioldodasatol. Illetve ha tulfo es elkezd mallni a krumoli

Mev ahogy az 1-3 valaszolo irja, kell neki egy alap

2022. okt. 10. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
88%
Az is segíthet, ha nagyon híg a leve, hogy amikor már majdnem kész, magasabb lángra (fokozatra állítod) alatta a lapot (vagy tüzet, attól függ, milyen tűzhelyed van). A teljes erősségnél eggyel kisebbre, és így főzöd még 5-10 percig, folyamatos kevergetés közben. Ettől szépen be fog sűrűsödni.
2022. okt. 10. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
5%
pici vízzel-zsírral fel szoktam önteni.
2022. okt. 10. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon nem mindegy, milyen fajta krumpliból csinálod. Mindenképpen sárga krumplit válassz, liszteset... Jó alap kell plusz megfelelő krumpli.

Én is jártam már úgy, hogy minél tovább főztem, annál keményebb maradt. Ha minden kötél szakad, és olyan mint a krumplileves, akkor tegyél bele a tenyeredből lassan szórva egy kevés réteslisztet. Tuti besűríti. De mint írtam, a krumpli fajtája szokott a fő gond lenni.

2022. okt. 10. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Nem tudom, miért voltak lepontozva az előttem szólók, mert nem írtak hülyeséget, sőt... Most már egyikük sem piros. Én meg kiegészítettem a válaszukat. Fontos, milyen krumpliból csinálod..
2022. okt. 10. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

az #5-nél a pont!


Kevergetni kell, és akkor a krumplikockákról leoldódik annyi keményítő, ami besűríti a szaftot.

2022. okt. 10. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!