Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Babgulyást szeretnék csinálni...

Babgulyást szeretnék csinálni holnap. Kell bele rántás? És füstölt hús, ilyesmi?

Figyelt kérdés
2022. dec. 2. 19:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
31%
Füstölt hús előnyös bele, igen. Ahogy a rántás is.
2022. dec. 2. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
67%

Rengeteg receptet, videót lehet találni az interneten, nem tudod eldönteni, hogy neked melyik a szimpatikus verzió a sok közül?

Rántással, habarással, füstölt hússal van anélkül...

Meg lehet enni füstölt hús nélkül is, tehát túlzás lenne kijelenteni, hogy kell bele, de a a füstölt hűs fűszerként is funkcionál.

Csipetke kell a babgulyásba?

Ettem már finom babgulyást csipetke nélkül, és csipetkével is.

2022. dec. 2. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
61%
Pont múlt héten csináltam. Bürkét meg szalonnát is raktam bele, isteni lett.
2022. dec. 2. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg ízlés dolga, én füstöltet tennék, rántást nem, a csipetkét egy tálcára szoktam csinálni, kicsi lisztbe beleforgatom, szerintem amennyi rajta marad elég sűrítésnek, nem szeretem, ha megáll benne a kanál.
2022. dec. 2. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
52%

Természetesen nem kell bele rántás, a gulyásfélék szigorúan sűrítés nélküli levesek!!!

Hajléktalan szálló ingyen konyháján szokásosak az ilyen "trükkök" hogy a liszt kössön a bélben, és értékes tartalom nélkül is jól lakjon, a legkisebb költségen.


De a babnak is jelentős szénhidrát tartalma van, plusz ha főzöl bele csipetkét, az is lisztből áll részben, tehát újabb szénhidrát forrás.

A "gyulyás" részét, (a pörköltöt) pedig elegendő mennyiségű zsiradékon kezded el, így az étel nem kíván ezen felül plusz zsiradékot, amit a rántással, már duplán tennél az ételbe.


A 2-es válaszára:

Tény, hogy létezik bableves rántással is, habarással is, füstölt és füstöletlen hússal, megannyi változatban, és ezeknek a maguk helyén meg is van a létjogosultságuk.

De NEM lehet gulyásnak hívni, amiben extra sűrítés van!!!

Magyaros hígleves kategória!

Aki gulyásnak hív egy sűrített levest, köpjön fel és álljon alá.


A csipetke opcionális, régió, ízlés dolga, ahogy az alap gulyásnál is.

2022. dec. 2. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem csináltam soha rántást se habarást babgulyás esetében mivel ez nem egy bableves.Füstölt hús mehet bele mert attól jobb lesz az íze.
2022. dec. 2. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
29%
google
2022. dec. 2. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
87%
Én keresnék is kipróbálnék többféle receptet babgulyás témában. Aztán a sok próbálkozás, kísérletezés során egyszercsak ki fog alakulni egy saját ízlésed, hogy milyen a TE babgulyásod, az a babgulyás, amit te szeretsz, ahogy TE szereted. Füstölt hús jót tesz bele, de ha nincs, jó az sima disznóhúsból is.
2022. dec. 2. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudom, miért pontoztátok le az 5-ös válaszolót, rohadtul igaza van!!! Ha nem ismeritek a magyar gasztronómiát, és nem vagytok tisztában az eredeti alapreceptekkel, akkor ne okoskodjatok! Babgulyást SOHA nem sűrítünk! Én teszek bele füstöltet is, az íze miatt, de a legfontosabb, hogy egy igazi, remek pörkölttel kell kezdeni.
2022. dec. 2. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
54%
Itt tényleg ennyien nincsenek tisztában a babgulyás és a bableves közti különbséggel??
2022. dec. 2. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!