Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért ilyen savanyúak a német...

Miért ilyen savanyúak a német kaják?

Figyelt kérdés
Gondoltam összedobok egy pörit az itteni alapanyagokból, vettem sárga paprikát, paradicsomot, hagymát és húst, majd pontosan úgy csináltam mint otthon, de full savanyú lett az egész. Mindent frissen vettem és le is ellenőriztem, hogy semmi sem romlott, de nem lett jó az étel.

2022. dec. 15. 12:04
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Korábban a spagettivel is így jártam
2022. dec. 15. 12:07
 2/14 anonim ***** válasza:
39%

Egy főzésből leszűrted, hogy a német kaják savanyúak?

Pörköltbe nem való a paradicsom, a paprikán is lehetne vitatkozni, de néha magam is teszek bele mindkettőt.

De egy-egy darab nem viheti el savanyú irányba az ízét. Paprika nem savanyú. Paradicsomból lehet olyan, főleg ha éretlen.

Valami más lehet az oka, nem ezek az alapanyagok.

2022. dec. 15. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
93%
Dolgoztam vendeglátasban Németországban,nem tapasztaltam hogy savanyúbb lenne mint itthon.
2022. dec. 15. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
82%
LoL
2022. dec. 15. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
93%

1. Covidos vagy/voltál, az ízérzékelésed így változott meg.

2. Valami van az edényeiddel, mondjuk szarul mosogatsz.

2022. dec. 15. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
94%

Tudom, hogy most mindenre a covidot írják, de én is kénytelen leszek, bocs'.

A férjem 1 hónapja volt covidos és azóta MINDENT savanyúnak érez, még a frissen készült húslevest, főtt rizst, vagy a sárgaborsó főzeléket is.

(Remélem elmúlik nála, mert roppant kellemetlen!)

... vagy esetedben lehet valóban a paradicsom a ludas, mert a többi nem lehet savanyú.

2022. dec. 15. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:
Ha pl. rizottót vagy meggyszószt csinálok azzal nincs probléma
2022. dec. 15. 12:29
 8/14 anonim ***** válasza:
89%

Itthonról vittél porpaprikát, vagy ott vetted?

Ha ott vetted, akkor azt is érdemes megkóstolni.

2022. dec. 15. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:
Itt vettem mindent. De amúgy nem először főzök itt és nem először vettem ezt észre.
2022. dec. 15. 12:50
 10/14 butkos válasza:
91%
Nem valószínű, hogy Németországban az étel eredendően savanyúbb, mint a többi helyen. Számos tényező befolyásolhatja az étel ízét, beleértve a felhasznált összetevőket, a főzési módot és a személyes preferenciákat. Lehetséges, hogy a felhasznált összetevők nem voltak olyan érettek vagy frissek, mint gondoltad, vagy az alkalmazott főzési mód savanyú ízt eredményezett. Ezenkívül a különböző régióknak és konyháknak megvannak a saját egyedi ízei és ízprofiljaik, így a te számodra ismerős étel másképp ízlik egy új helyen. Azt javaslom, hogy próbálj ki egy másik receptet, vagy használj más összetevőket, hátha eléri a kívánt ízt. Alternatív megoldásként megpróbálhatsz tanácsot kérni egy helyi szakácstól, hogyan készítsd el az ételt az ízlésednek megfelelő módon.
2022. dec. 15. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!