Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért ilyen savanyúak a német...

Miért ilyen savanyúak a német kaják?

Figyelt kérdés
Gondoltam összedobok egy pörit az itteni alapanyagokból, vettem sárga paprikát, paradicsomot, hagymát és húst, majd pontosan úgy csináltam mint otthon, de full savanyú lett az egész. Mindent frissen vettem és le is ellenőriztem, hogy semmi sem romlott, de nem lett jó az étel.

2022. dec. 15. 12:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
65%
Nem a német kaják savanyúak, hanem a kérdező nem tud főzni... :)))
2022. dec. 15. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 A kérdező kommentje:

"Nem a német kaják savanyúak, hanem a kérdező nem tud főzni... :)))"


Ezt neten keresztül sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom

2022. dec. 15. 16:27
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Más genetikával rendelkeznek a hozzávalók :)
2022. dec. 15. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim válasza:
100%
Szerintem csak szarul főzöl :D. Na jó most amúgy nem bántani akarlak, de azért még itthon is elég nagy tud lenni a szórás az alapanyagok minőségében éppen ezért nem lehet mindig mindenbe pont ugyannnyi fűszert vagy egyéb ízesítést tenni, hanem úgymond érzéssel kell adagolni a dolgokat. A savanyút édessel tudod a legjobba ellensúlyozni, de ha az ottani zöldségek tényleg savanyúbbak akkor tegyél bele kevesebb paradicsomot pl. Továbbá most maradva a pörkölt készítésnél a zöldségalapot is érdemes egy kicsit lekapatni (nem égetni) ezáltal a zöldségekben levő cukor egy kicsit karamelizálódik illetve szerintem a savak is egy kicsit szétesnek. Borsika, boróka, kömény (római), babér, füstölt paprika, sima paprika, chipotle, áfonya lekvár, vörösbor, cukor (karamellizálva az elején), bors, tarka bors, velőscsont belefőzve, füstölt zsírszalonna vékonyra csíkozva, só ízlés szerint és ha nagyon rosszalkodni akarsz akkor egy ici pici fahéjrúd belefőzve és vagy szegfűbors (de tényleg csak minimális). És ne feledd 4 óra a minimum az alatt nincs pörkölt. És a pörkölés eljárását is érdemes betartani, pörköltet ugyanis mindig fedő nélkül főzzük és mindig amikor már odakapna akkor adunk hozzá picit vizet (vörösbort is), de ha picit odakap az is csak jót tesz neki, a lényeg, hogy a végére sűrű legyen a zöldségek már ne legyenek felismerhetőek és a hús legyen vajpuha, ha a kanál nem áll meg benne akkor az lóf@sz nem pörkölt. Ja igen étolajat meg tankold az 1.9 tdi be de ne a pörköltbe, szigorúan ZSÍR, ha nincs elég a szalonnába akkor külön adsz hozzá disznó vagy mangalica zsírt. Remélem segítettem, elsőre senkinek se sikerül gyakorlás teszi a mestert
2023. jan. 5. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!