Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szilveszterkor várjuk a...

Szilveszterkor várjuk a barátainkat. Mit főzzek?

Figyelt kérdés
2008. dec. 28. 08:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Virlit és lencsét, meg hidegtálas szendvicseket kenj meg zsúrkenyérből, ez a szokás szilveszterkor. Ha rendhagyó szeretnél lenni akkor süss házilag pizzát, az mindig bejön!
2008. dec. 28. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
98%

Én is lencsét föznék,virsli is sok helyen kihagyhatatlan mustàrral.

Francia salàta,szendvicsek

pogàcsa.

2008. dec. 28. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
98%

Kaszinótojás (kicsit babrás, bár isteni)

Majonézes burgonyasaláta, kevés főtt tojással és zöldhagymával :)

Nálunk ez lesz, bár csak magunknak készítem, mert imádjuk. Vendégeket nem várunk.

Akit érdekel a recept szívesen leírom.

2008. dec. 28. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Én kocsonyát fözök. Virsli szendvics.
2008. dec. 28. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem várunk senkit, és utáljuk a virslit, ezért majonézes kukorica sali lesz, bőrös sült malac, kocsonya, töltött husi, és lencsefőzelék. Persze utána ezt esszük amíg el nem fogy. És sütök töpörtyűs pogit meg sajtos rudat. De szoktam még kaszinó tojást és sonkatekercset is készíteni aszpikosan, viszont akkor nem főzök kocsonyát. És ahhoz viszont francia és krupli sali dukál. De csinálhatsz egybesült fasírtot mert az is jó hidegen és melegen is.
2008. dec. 28. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Pizzás csigát, nagyon könnyű, hamar megvan és isteni!
2008. dec. 28. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

[link]



itt vannak receptek, olvasd el őket, azért nem írtam magamtól, mert enmtom hogy mit szerettek ti meg a barátok... :D BUÉK

2008. dec. 28. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

ha vacsi lesz este, akkor arra rendes kaját - én többféle rántott husit, rántott gombát, sajtot körettel, salátákkal, tartármártással - ezt mindenki szereti

ha különlegesebbet szeretnél, akkor pl baconba tekert csirkemájat, töltött gombafejet, Dubarry szeletet


egész éjszakára sós és édes sütiket, sok

éjfél utánra virsli, franciasaláta, pogácsa, hidegtál

2008. dec. 28. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Az a kedves válaszoló aki szokott sonkatekercset és kaszinótojást készíteni, kérlek, írd le hogy hogy csinálod! Köszi!

Amúgy itthon szokott lenni: cipóban sült csülök, pizza, lencse, sonkatekercs, pogácsa, és virsli. Nameg kis szendvicskék. Ja és van, hogy görög saláta (feltéve ha kapok nem érettlen paradicsomot) és majonézes, sonkás saláta.

2008. dec. 28. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Az utólsó kedves válaszoló kérésére bemásolom amit kértél, remélem segítettem és ha kipróbálod ízleni fog.


Kaszinótojás



• 5 főtt tojás

• 10 dkg vaj

• 5 dkg liszt

• 2 dl tej

• só

• bors

• mustár


A tojáskrémhez szükséges besamel készítését azzal kezdjük, hogy 5 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben. Vigyázzunk, ne hevítsük túl, épp csak olvadjon, amikor hozzákeverjük a lisztet, és nagyon világosra megpirítjuk. A vajas rántást forró tejjel felöntjük, közben folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Kevés sóval ízesítjük. A hosszában kettévágott tojásokból kivesszük a sárgáját, áttörjük a kihűlt besamellel, hozzákeverünk 5 dkg szobahőmérsékletű vajat, és ízlés szerint sóval, borssal, mustárral fűszerezzük. A krémet csillagcsövű nyomózsákba töltjük, és egy-egy adagot a főtt tojásfehérjékre nyomunk. A kaszinótojásokat franciasaláta alapra vagy salátalevélre tálaljuk, és friss zöldségekkel díszítjük.


De van még egy másik tojáskrém receptem amit imádok. Ezt vagy úgy csinálom, hogy a tojásokba vissza töltöm és paprikába paradicsomba is, vagy csak simán kenyérre kenem mert úgy is isteni finom, olyankor viszont a tojás fehérjét is beledolgozom a krémbe.


A másik nagy kedvencem a tonhalkrém azt is bemásolom.



6-8 tojást megfőzök és a tojás sárgákat külön vesszük. 10 dkg vajjal, sóval, borssal, kevés mustárral és egy fej apróra vágott hagymával habosra keverjük. Tojás fehérjébe, kibelezett paradicsomba, paprikába töltjük, díszítjük. Ha nem akarod tojásba tölteni akkor a fehérjét is bele lehet a krémbe aprítani.



Tonhalkrém



2 db aprított tonhalkonzerv olajos vagy sós lében

petrezselyem

só, bors

mustár

majonéz


A tonhalkonzervről leöntöm a levet, majd a tonhalat tálba teszem. Hozzáadok ízlés szerint sót, borsot, mustárt és majonézt, és habosra keverem. A végén aprított petrezselymet teszek bele, és ha szereted egy pár csepp citrom levet. De én úgy nem igazán szeretem.


Végül a sonkatekercs


Tormás sonkatekercs

Hozzávalók 4 személyre:

# 16 szelet gépsonka

# A töltelékhez:

# 10 dkg vaj

# 20 dkg natúr sajtkrém

# 2 evőkanál majonéz

# 2 teáskanál mustár

# 2 teáskanál ecetes torma

# só

# bors


Elkészítés: A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, a sonkaszeletekbe göngyöljük. Franciasalátára téve, de friss kenyérrel is finom! Jó, ha legalább fél napig hideg helyen áll, hogy az ízek összeérjenek.


Jó étvágyat hozzá és BUÉK mindenkinek!

2008. dec. 28. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!