Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tej felforralása és lehűlése...

A tej felforralása és lehűlése után a tetején az tejszín?

Figyelt kérdés

Szoktam venni a tejboltban tejet.

Azt fel kell forralni, és amikor futna kifele, leveszem a tűzhelyről és már hűtöm is le. Most a hidegben a legkönnyebb, mert csak kirakom a teraszra.

Amint lehűl, teszem a hűtőbe és kb fél napnyi hűtés után leszűröm. A tetején vastagon ott a föle, én ezt le szoktam engedni a lefolyón és mindig rossz érzésem van, érzem hogy pazarlok, mégsem akarok elidőzni vele.


Ma a szűrésnél megkóstoltam és finom volt, olyan tejszínes, erős tej ízű, alig volt savanykás. Viszont egy bizonyos része túrós állagú volt. Az sem volt rossz, de így, hogy nem tudom pontosan mi ez meg hogy kell-e valamit csinálni vele, hogy jobb legyen, nem merem belerakni a kajába.


A célom tejszín vagy tejföl lenne, mivel gyakran készítek pörköltet.


2023. nov. 22. 09:14
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Na most félretettem és finom fagyit csináltam belőle. :D
2023. nov. 29. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!