Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tej felforralása és lehűlése...

A tej felforralása és lehűlése után a tetején az tejszín?

Figyelt kérdés

Szoktam venni a tejboltban tejet.

Azt fel kell forralni, és amikor futna kifele, leveszem a tűzhelyről és már hűtöm is le. Most a hidegben a legkönnyebb, mert csak kirakom a teraszra.

Amint lehűl, teszem a hűtőbe és kb fél napnyi hűtés után leszűröm. A tetején vastagon ott a föle, én ezt le szoktam engedni a lefolyón és mindig rossz érzésem van, érzem hogy pazarlok, mégsem akarok elidőzni vele.


Ma a szűrésnél megkóstoltam és finom volt, olyan tejszínes, erős tej ízű, alig volt savanykás. Viszont egy bizonyos része túrós állagú volt. Az sem volt rossz, de így, hogy nem tudom pontosan mi ez meg hogy kell-e valamit csinálni vele, hogy jobb legyen, nem merem belerakni a kajába.


A célom tejszín vagy tejföl lenne, mivel gyakran készítek pörköltet.


nov. 22. 09:14
1 2
 1/11 anonim válasza:
37%
Hasonló. Az a föle. De csak igazi házitejnél az igazi.
nov. 22. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim válasza:
71%
Valaki ír majd okosabbat, én ennyit tudok. Tejzsír, tejfehérje...
nov. 22. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
81%

Nem mondod, hogy kiöntöd? Miért?

Most lusta vagyok leírni, hogy mi a tejszín, a vaj a tejföl, a joghurt, a kefír, a savó, a tej, a túró, így itt a link:


[link]

nov. 22. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a nyers tej tetején van a tejszín, ha állni hagyod szépen feljön egy rétegben. Anyu szokott nyers tejet venni, teljes tejet, magas zsírtartalmút, leszedi a tejszínt a tetejéről és vajat köpül belőle (rázogatja egy befőttesüvegben, majd formálja tiszta konyharuhában). Utána forralja fel a tejet. A felforralt tetején ami van az csak a föle, van aki megissza, van, aki leszedi.


[link]

nov. 22. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A forralt tej tetején összegyűlő anyagban denaturált tejfehérje is van a tejzsíron kívül. A nyers tej tetején viszont csak a tejből, mint emulzióból kivált zsírcseppecskék vannak, ez a tejszín, denaturált tejfehérjét nem tartalmaz.
nov. 22. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ahogyan írtad az pazarlás.Pont a tej zsírosabb részét kiöntöd
nov. 22. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Akkor ami a tetején van tejszín azt úgy ahogy van, bele is rakhatom pl pörköltbe? Nem mertem beleönteni, mert mint említettem, volt ilyen túrós állaga is az alján. Azt sem tudom, meddig áll el, ha félreteszem.
nov. 22. 13:48
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ami a NYERS tej felszínén gyűlik össze, az a tejszín, azt tudod összegyűjteni, le kell kanalazni róla. De mondjuk pörköltbe miért raknál tejszínt? Nem áll el sokáig, max. pár nap szerintem.
nov. 22. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

8# Forralás után gyűlt rajta össze.

Tejszínes csirkemellről hallottál már? Finom.

nov. 23. 10:51
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem pille lesz a tetején ha felforralom.

Még forralás előtt tudom a tejszínt összegyűjteni a tetejéről.

nov. 24. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!