Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szárított petrezselyem is jó...

Szárított petrezselyem is jó a krumplihoz?

Figyelt kérdés
Holnap petrezselymes krumplit szeretnék csinálni, de csak szárított petrezselyem van itthon. Boltba meg nem tudok elmenni, mert még 2 nap van a fizuig. Szárított petrezselymet is szórhatok a főtt krumplihoz vagy felejtsem el?

febr. 3. 19:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Persze.
febr. 3. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
15%
Nem.
febr. 3. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
33%
Hát a két ellentétes válasz mellett az igazság félúton jár. A szárított petri megpuhulás miatt jobban működik főzve vagy pirítva. Az a helyzet, hogy a főtt krumplit szoktuk megszórni petrivel és nem pirítjuk. Azt nem tudom, hogy a forró krumplin jól megpuhul-e.
febr. 3. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
95%

Én be szoktam áztatni előtte picit, akkor megpuhul.

Tök más, de nálunk nagyon szeretik petrezselyem helyett kaporral a krumplit.

febr. 3. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
37%
Akkor 4-esnél a teljes pont. :-)
febr. 3. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
94%
Persze, bátran lehet rá tenni szárítottat és fagyasztotta is. A különbség annyi, hogy a friss zöld petrezselyemmel finomabb. De nyugodtan használt a szárítottat. Viszont a beáztatás az egy jó ötlet!
febr. 3. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
95%
szerintem a szárított sajnos csak látványvilághoz ad hozzá, ízélményhez nem sokat
febr. 3. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
93%

Igen, én száritottat szoktam.

Nagyon kevés olajon kicsit melegítem rövid ideiv, máris szívja be a nedvességet, esetleg cseppnyi vizet is adok hozzá (nem forró az olaj), még puhább lesz. Ezt ráöntöm vagy rákanalazom a krumplira, összekeverem. Ugyanolyan jó.

febr. 3. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Jó persze, de frissel jobb. Viszont én is mindig szárítottat használok, mivel itt nem találok frisset. Mikor már majdnem kész rászórom és párolódik kicsit.
febr. 3. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim válasza:
92%
Használhatsz hozzá szárítottat nyugodtan, azzal is finom lesz. :)
febr. 3. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!