Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pogácsa milyen alapanyagoktól...

Pogácsa milyen alapanyagoktól lesz puha, tartós?

Figyelt kérdés
márc. 10. 20:55
 1/8 anonim ***** válasza:
28%
Zsir
márc. 10. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
83%

Ezt én is szeretném tudni. Rengeteg fajta receptet kipróbáltam már de soha nem sikerült olyanra, hogy később is finom legyen, mint a jó bolti pogácsa.

Elméletben a rendes kelesztés az ami kell neki, ahogy a kenyérnél is, gyakorlatban soha nem sikerült, pedig fánkot tudtam már jót csinálni. :)

márc. 10. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
75%

Hajtogatás a titok :)

Rengeteg zsír, tejföl, hajtogatás.

Szívből ajánlom a nem vagyok mesterszakacs pogikat.

Kedvencem ez a recept itt:


[link]

márc. 11. 00:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 Salx Narval ***** válasza:
44%
A zsiradéktól lesz omlós, a tejföltől megőrzi a puhaságát. A kelesztés, dagasztás, hajtogatás csak akkor ér valamit ha ezzel a két hozzávalóval nem spóroltunk. A pogácsát egy kis rámelegítéssel visszapuhíthatjuk dr ezt ne mikróval csináljuk. A kihűlt pogácsa fagyasztható is ha van hely a tárolására, kivéve hónapok múltával is megmarad a frissen sült pogácsa állaga pláne ha befóliázod és sütőben rámelegítesz. Kenyérrel is működik.
márc. 11. 02:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
83%
Én nagyanyámtól a krumplit hallottam erre a célra, de kivitelezni sosem sikerült. Másnapra már csak teával együtt fogyasztható a pogácsám. Igaz, ő disznózsírt használt a krumplis pogácsához, én meg vajat, mivel vajas pogácsa recepteket sütök. A vajas pogácsába mégsem tehetek disznózsírt :-)
márc. 11. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Tepertős pogácsába a sok tejföl és főtt krumpli puhítja.

Sajtosban pedig felé zsiradék legyen a liszthez képest plusz tejföl ebbe is.

márc. 11. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
a zsiradek itt mit takar? vajat?
márc. 11. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
Lágyra kell hagyni a tésztát, sok lisztet teszel bele annál keményebb lesz. Olyan lágyra hagyad,hogy épp még lisztezett kézzel birsz vele bánni.
márc. 11. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!