Hogyan süssek sonkát sütőben?
Hát én nem áztattom ki főzés előtt.Minek?Úgy is a vízbe kerül a só egy része főzés közben.A főzőlevéből meg lehet mondjuk levest csinálni..
Sütni nem szoktam húsvéti sonkát.Ott esetleg indokolt.De a főzésnél szerintem felesleges áztatni.
Ha rendes parasztsonka, akkor először legalább egy éjszakát áztatni kell, hogy a fölösleges só kijöjjön belöle, illetve hogy a rostok visszapuhuljanak, kötözött sonka esetében nem szükséges.
Sütőben, először fedő alatt kb 150 fokon kevés vízzel kell párolni, amíg megpuhul - ez kb annyiszor 1 óra, ahány kg a sonka. Amikor megpuhult (a beleszúrt villáról lecsúszik a saját súlyától), akkor fedő nélkül erösebb (180-220 fok sütőtől függően) kb fél órát sütni, amíg szépen megpirul
Áztatni kell de helyedben főzés után sütnék rajta.
Nagyon száraz lesz csak sütve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!