Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell sütőtököt sütni?...

Hogy kell sütőtököt sütni? SEGÍTSÉÉG!

Figyelt kérdés

Még soha nem sütöttem, sőt anyám is csak olyan kicsi koromban, amikor még nem figyeltem, hogy hogy vágja fel. Most kaptam a gyereknek tököt, nekiálltam felvágni, kimagozni. Arra még emlékszem, hogy hogy néz ki a sült tök, amikor kész van, de az enyém éppen nem úgy néz ki. :( Lefényképeztem, megnéznétek, hogy ez így normális-e?

[link]

A bal oldali sorra lennék kíváncsi, mert a többi alakja olyan, amilyennek lennie kell szerintem. De a bal oldali sornál már nem volt mag, ott csak szeleteltem. De én még soha nem ettem ilyen alakú sütőtököt. Szóval ezzel mi újság? Meg lehet így sütni/enni? Előre is köszönöm! :)


2010. okt. 28. 16:03
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%

Szerintem meg lehet sütni úgy, ahogy van. Bár nem tudom, hogy fólián akarod-e.

Én tepsiben szoktam úgy, hogy öntök alá egy kis vizet. Amikor már teljesen jó puha, kez színe lenni a tetejének, akkor lesz jó. kb. 1 óra.

2010. okt. 28. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy jó. Arra figyelj, hogy a méretkülönbségek miatt lesz, amelyik előbb megsül. Azt ne felejtsd el hamarabb kivenni!
2010. okt. 28. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim válasza:
100%

Szia! A feldarabolással és a kimagozással nincs gond :)

Mennyi ideig sütötted? Én minimum 45, max. 60 percig szoktam sütni kb. 180 fokon. A szélei már barnák lesznek, ill. ha beleszúrsz egy kést vagy villát akkor meg olyan az állaga mint a puha vajnak. Remélem tudtam segíeni. :)

2010. okt. 28. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim válasza:
100%

Én simán kettévágom, nem is magozgatom, hanem úgy ahogy van. Én még vizet se teszek alá, simán megsül így is:)Ez az a verzió ha pürét akarok csinálni belőle, vagy főzelékhez.

Ha kezébe is akarok adni akkor úgy feldarabolom ahogy te is:)

Tök jó így :)

2010. okt. 28. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim válasza:
100%

Így jó lesz:)

én is szoktam alá alufóliát tenni, és egy kis vizet is. Jó sokáig kell sütni, min. tényleg 1 óra.(A magatokéra esetleg tehetsz pici mézet.)

2010. okt. 28. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Jaj, de jó, köszönöm szépen! Még nem sütöttem meg, nem mertem addig begyújtani a sütőt, míg valaki áment nem mond rá így. De akkor begyújtom! :) És köszönöm szépen a jó tanácsokat!!!
2010. okt. 28. 16:14
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én a bal oszlopot még kettévágnám, túl nagyok, nem sül át a belseje. Mi max. erősségen sütjük, és több mint 1 órát. Nekem nem sül meg 45 p alatt. Fólián csinálom, de vizet nem teszek alá (nagyanyám se tett).


Azért nem tűnik ismerősnek az alakja, mert régen nem ilyen tökök voltak. Ezeket a fajtákat azóta nemesítették. Régen a fehér héjjú, gömbölyű tökök voltak, és nagyon nagyok. Nagyanyámnak külön kisbaltája volt hozzá. Ma már 1-2 kilós tökök vannak, sárga héjjal.

2010. okt. 28. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi is ilyent szoktunk sütni!Mézzel bekenjük sütés elött és úgy iszonyú finom lesz!!!Nyamiii:)
2010. okt. 28. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim válasza:
Na, milyen lett?
2010. okt. 28. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek még egyszer. Kicsit megégett, nem is gondoltam, hogy ilyen hamar kész lesz! :) De nem nagy gond, az égettebbeket mi megettük, és még van vagy hat darab nyersen, úgyhogy jut elég a picinek is. :)
2010. okt. 28. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!