Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vörös hagymát lilahagymával...

Leclerc kérdése:

Vörös hagymát lilahagymával lehet kiváltani?

Figyelt kérdés
Tejfölös csirkemellet szeretnék csinálni.

máj. 21. 17:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Simán. Lehet icipicit másabb lesz pl édesebb. De én rendszeresen váltom ki egymással ezt a két hagymát, soha senki nem vette észre
máj. 21. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
26%
Ki. Tejfölös csirke amúgy is olyan fakó, nem árt neki a szín. Petrezselyem is.
máj. 21. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg igen, de megfözve a lilahagyma szine megváltozik, a legtöbbször elég hülye színt kap, de a ízét nem rontja el.
máj. 21. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Simán. Jó lesz az lilahagymával, kérdező. Én is szoktam néha csalni, még senki nem panaszkodott. :)
máj. 21. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet persze, ugyanolyan lesz leszámítva a színét.
máj. 21. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
23%

Másképp közelítem meg, kérlek ne haragudj érte. A hagyma szó hallatán először mindenkinek a vöröshagyma jut eszébe. Majd a lilahagyma, fehér hagyma, újhagyma, póréhagyma, gyöngyhagyma, metélőhagyma és nem utolsó sorban a medvehagyma. Általánosságban elmondható, hogy a hagyma fajták hatása a szervezetre rendkívül jótékony, de nem egyformán hatnak. Egy nemzetközi kutatás eredményeképpen kiderült, hogy a lilahagyma gyógyító hatása sokkal erősebb, mint a többi hagyma fajtáé.

De miért is van ez így? Azért, mert a lilahagymában található antioxidánsok a quercetin és az antocianin ebben a fajtában található meg a legnagyobb mennyiségben. Ezek az antioxidánsok pedig nagy mértékben hozzájárulnak a rákos sejtek növekedésének gátlásához. Az antocianin adja a zöldégek és gyümölcsök színét, és általánosságban elmondható, hogy a legsötétebb, legerősebb színű növényekben több található, mint a világosabbakban.

Természetesen a többi hagymaféle is segítség a rák elleni küzdelemben, csak mértékében kevésbé. Az antocianin ugyanis növeli a quercetin hatását a rákot okozó szabad gyökök elleni harcban. Tehát érdemes főzéskor is nagyobb mennyiségben használni a lilahagymát, amit általában a hagyományos zsíros kenyerek tetején, illetve salátákban, kenyérlángosokon tudunk inkább elképzelni.

máj. 21. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!