Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karamellszálas tortadíszítés....

Karamellszálas tortadíszítés. Hogy kell?

Figyelt kérdés
Valaki ajánlotta nekem, hogy a forró karamellből húzzak szálakat, de mivel kezdő vagyok ez olyan volt, mintha kínaiul lenne :) Valaki elmagyarázná kérem lépésről lépésre hogy is kell?
2010. okt. 30. 13:45
 1/2 anonim ***** válasza:
Mélyebb edényben ugye ott a forró karamell. Villával belenyúlsz, és az edény széleiről húzogatod(egyik széléről a másikra) míg "szövetet" nem kapsz. Azt meg rohadt óvatosan átemeled a díszítendő felületre :)
2010. okt. 30. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Azt tudnod kell, hogy ha a forró karamellből azonnal készíted a szálakat, kifehéredhet újra.

Nem túl sok cukrot elkezdesz hevíteni kis lángon egy lábasban, és ahogy olvad, folyamatosan kevered. Ha felolvadt, és borostyánszínű lett, hagyod kicsit hűlni (csak épphogy ne legyen forró). Ezután belemártasz egy kanalat, és egyszerűen hosszú szálakat húzol a karamellből. Azért gyorsan kell csinálni, mert egyrészt egy nagy kóc lehet belőle, illetve a hőmérsékletétől függ a szálak vastagsága is. Ha nem akarod közvetlenül a tortára, akkor olajjal megkent alufóliára is húzhatod.

2010. okt. 30. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!