Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek finom az ecetes...

Szerintetek finom az ecetes krumplisaláta?

Figyelt kérdés
Még nem ettem...ma készülök csinálni.Férjem viszont nem szereti az ecetet így valószínűleg a sali sem fog neki ízleni? vagy annyira azért nem dominál az ecet?
2010. dec. 6. 12:41
 1/8 A kérdező kommentje:
Hogy a legfinomabb az elkészítése ? A lila hagymát jobb nagy karikákra hagyni vagy minél kisebbre vágjam ?
2010. dec. 6. 12:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia! A férjem imádja, de én még soha nem csináltam neki. Ausztriába szokott enni, azt mondja az az igazi, ahogy ott csinálják. Én ezért nem is próbálkozom vele.
2010. dec. 6. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
finom, de az ecet dominál, hiszen "ecetes". neki külön csinálhatsz egy kisebb adagot, csak majonézzel.
2010. dec. 6. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Mi imádjuk. Karácsonykor a rántott hal mellé esszük. Kifli krumplival csinálom, azt szépen lehet szeletelni. Héjában megfőzöm, és megtisztitom. Soronként rakom le félfülre vágott hagymával. 4-5 sor, átlátszó üveg tálban. Esetleg lehet tenni egy sor főtt tojás karikát a tetejére, de akkor nem áll el olyan sokáig. Mindegy, hogy vörös, vagy lila hagyma, csak jó sok legyen. Öntete viz, só, cukor, ecet. Hagyományos saláta lé. Mindig előző nap készitem, hogy jól összeérjenek az izek. Egyáltalán nem zavaró az ecet. Tálaláskor megszórom piros paprikával, és darálok rá borsot. Több napig esszük, sokszor kiesszük a hagymát belőle, akkor vágunk még utána, ujra átveszi az izeket. Hütőben tartjuk.
2010. dec. 6. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
57%

Én imádom.Sült húsokhoz nagyon jó köretként.

Mi úgy csináljuk, hogy a krumpit megmossuk és megfőzzük, majd megpucoljuk.Tojásszeletővel felszeleteljük, így szép egységes szeletek lesznek.

Pucolunk vörös-, lila- és fokhagymát, majd karikára vágjuk őket.

Az öntet víz, cukor, só és ecet keveréke.

Egy nagy tálba teszünk egy sor krumplit megsózzuk vékonyan, egy sor hagyma megsózzuk vékonyan, és így tovább, amíg el nem fogy.

Bár nincs sok értelme, mert tálalás előtt még úgy is összekeverjük, hogy jól összeérjenek az ízek!:D

15/L

2010. dec. 6. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Az utolsó kettőben csak a fokhagyma a különbség. Mindkettő jó, ugyhogy megvan a hétvégi saláta ötlet.
2010. dec. 6. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
na mi lett???
2010. dec. 7. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

nagyon finom, rántott húshoz esszük

héjában főtt krulmpli, melegen lehéjezva,

egy sor krumli, egy sor vékony szeletekre vágott hagyma, soronként sózva, borsozva, nyakon öntve a saláta lével,

nem keverjük meg, mert minek, nem törjük össze.

43L

2010. dec. 9. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!