Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Igazán jó és finom mákus guba...

Igazán jó és finom mákus guba recept?

Figyelt kérdés
2011. nov. 11. 19:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Kiflit felkarikázod, raman megpirítod, félreteszed.

Melegítesz tejet, vaníliás cukorral, cukorral kevés sóval ízesíted.

A pirított kifli karikákat beledobod a tejbe, mindig annyit, amennyit gyorsan ki tudsz szedni, és egy tálba rakod.

Darált porcukorral kevert mákkal rétegenként alaposan megszórod.

Így guszta, de én jobban szeretem alaposan összekeverni.

2011. nov. 11. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Ja bocsi az arányokat nem írtam.

12 kifli

1 l tej ebből valamennyi marad

1/2 kg mák

az ízesítés mindenkinél egyedi

2011. nov. 11. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Most sült meg:-) Felkarikáztam a kifliket, melegítettem 1 liter tejet vaníliás cukorral, 20 dkg mákot elkevertem cukorral és mézeskalács fűszerrel. Vajjal kikentem egy jénait megszórtam mákkal majd a kifliket kis adagokba szűrőbe tettem és átfolyattam rajta a tejet. Rétegeztem a kifliket mákkal forró mézet csorgattam a tetejére és a sütőbe egy kicsit pirítottam a tetejét. Andi konyháján az Aranygaluska sodóját készítettem hozzá mikróba.
2011. nov. 11. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat ma megcsinálom.
2011. nov. 12. 12:57

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!