Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rántásnak a levesben teljese...

A rántásnak a levesben teljesen fel kellene oldódnia? Vagy nem baj, ha a leves alján marad belőle?

Figyelt kérdés
Ma rántott (köménymagos) levest csináltam. Amikor már kihűlt átszűrtem, és egy csomó rántás maradt fenn a szitán. 2ek olajból és 1 ek lisztből csináltam a rántást, kb. 1 és 1/4 liter vízzel engedtem fel. Kb. 10 percig forraltam. A rántásnak teljesen fel kellett volna oldódnia? Ha igen, akkor mit rotottam el, hogy a leves alján maradt?
2009. jan. 19. 23:13
 1/2 anonim ***** válasza:
A köménymagos levesnek először a rántást kell megcsinálni,aztán azt felengedni annyi vízzel amennyi levest csinálni akarsz.Szerintem ott rontottad el,hogy kevés vízzel engedted fel a forró rántást.Önts rá legközelebb több vizet,és közben folyamatosan kavargasd.Majd ha látod hogy egyállagú,és nem csomós,akkor öntsd fel a végleges vizmennyiséggel.Célszerü erre egy literes mérőpoharat használni,teleengeded,aztán annyit öntessz belőle elősször amennyit a rántás felvesz.Ezt nem lehet pontosan kiszámítani.
2009. jan. 20. 06:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!
2009. jan. 20. 21:04

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!