Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megosztaná velem valaki olyan...

Megosztaná velem valaki olyan mézeskalács receptjét, amit nem kell pihentetni, és kipróbált?

Figyelt kérdés
Olyan kéne,amit ma begyúrok,és még ma meg is süthetek. Köszönöm előre is!
2010. dec. 15. 07:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez kipróbált recept:


Mézespuszedli


1 kg liszt (lehet fele rozsliszt,úgy állitólag jobb)

0,5 kg méz olvasztva

30 dk cukor

4 db tojássárgája

20 dk puha margarin

2 dk szalalkáli és 1 tk szódabikarbóna kevés tejben feloldva.

1-2 tk mézeskaláscsfuszer


Az egészet összegyúrni, két-három napra hutobe tenni.

Kb.fél centire kinyújtani és 200 fokon 8-10 percig sütni.(Ne tovább, mert keseru lesz.) Ne zavarjon,hogy a teteje még egészen puha,ha kihül,megszilárdul.

Ha kész,porcukorral megszórni,vagy cukormázzal bevonni.


Nekünk nagyon izlik, nem bonyolult, és azonnal ehetö, finom puha.

2010. dec. 15. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

a mézeskalács recept: (ennek én csak a feléből szoktam, mert ez nagy adag)

80 dkg liszt

30 dkg porcukor

5 dkg margarin

2 evőkanál szódabikarbóna

1-2 evőkanál kotányi mézeskalács fűszerkeverék

4 evőkanál méz

csipet só

4 egész tojás


ezt én csak 1 órára szoktam hűtőbe tenni aztán gyúrom szaggatom és sütöm. és gyorsan elfogy... :)

1 óra hűtő azért kell neki, hogy a méztől ne ragadjon annyira és tudjál vele dolgozni.

2010. dec. 15. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Pont ezt gyúrtam be tegnap. :) De mivel nálunk nagy sikere van a mézeskalácsnak,így sütnék ma is,olyat aminek nem kell több nap a hűtőben.
2010. dec. 15. 07:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Az elsö vagyok: elfelejtettem odairni, hogy én két óra pihentetés után már többször sütöttem, és úgy is jó.
2010. dec. 15. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Az előző kommentem az elsőnek szól! A második receptet is köszönöm! :)
2010. dec. 15. 07:57
 6/6 anonim válasza:

76 dkg lisztet, 34 dkg porcukrot, 2 púpos kiskanál szódabikarbónát, 1 zacskó mézeskalács fűszerkeveréket (de lehet őrölt fahéjjal, 10 szem porrá tört szegfűszeggel is helyettesíteni, bár szerintem fűszerkeverékkel az igazi). Hozzáadunk 5 dkg margarint, 4 egész tojást, 4 evőkanál mézet és az egészet jól összedolgozzuk.

A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró formákkal szaggatjuk ki. Megkenjük felvert tojással, kizsírozott és lisztezett tepsiben, közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük.

A díszítéshez használt diót, mandulát, mogyorót, mazsolát sütés előtt rátehtjük a tésztára, a drazsé és cukorféleségek cukormázzal történő felragasztását, illetve cukormázas díszítést a sütés után végezzük el.


Cukormáz: 1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 12-15 dkg porcukrot és igen jól keverjük ki. (Legalább 20-30 percig kell keverni!!!)


Ha elkészült, elképzelhető, hogy 1 napig még kicsit kemény, de ha nem spóroltad belőle ki a szódabikarbónát, másnapra a levegő páratartalmánál fogva tutira meg fog puhulni.


Több hónapig eláll.

Tárolás: fémdobozban.



Kb addig pihentettem amig előszedtem a formákat és felvertem 1tojást:)

2010. dec. 15. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!