Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Madártejet hogy kell jól...

Madártejet hogy kell jól elkészíteni?

Figyelt kérdés
Írnátok recepteket madártejre?Hagyományos is érdekel,meg másfajta is.
2011. febr. 6. 23:40
 1/8 anonim ***** válasza:

[link]


sok sikert :)

2011. febr. 6. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

szia! ahogy én csinálom, de persze ahány ház annyi szokás.

két liter tejet felteszek forralni, nagyon lassan, éppen csak !

szétválasztok 4-5 tojást. a habját egy kis cukorral,pár csepp citromlével kőkeményre verem géppel. ezt a kemény habot, mindig vízbemártott kanállal szggatoma finoman fővő tejbe. három négy galuskánál többet nem, mert ige nagyra nőnek.kb 2 percig fő egyik fele, majd óvatosan megfordítom és a másik fele is ugyanannyit.szűrőlapáttal

egy szűrőtálba szedem, amig elkészül mind.

a tojások sárgáját tojásonként egy púpozott ek. kanál porcukorral jól kikeverem. apránként teszek bele 2 ek. lisztet is, lényeg, hogy csomómentes legyen.

két csomag vaniliáscukrot is keverek bele.

mehet a tejbe, és kézi habverővel kevergetem, míg megfelelő sűrűségű lesz.

vigyázni kell, mert könnyen odakap!!

ha kész a tetejére teszem a szép nagy habgaluskákat, néha megszórom egy pár szem mazsolával is.

a spáizban jól lehűtöm, utána mehet a hűtőbe.

üdv.

2011. febr. 7. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

én teszek egy szitát eg yfazék forrásban lévő vízre. Erre teszem egyben a toáshabot(hat fehérje, hat kanál cukorral fényesre verve. 5 percig gőzölöm.

A 6 sárgáját elkeverem 4 kanál cukorral,3 púpos kiskanál liszttel.Felöntöm egy kis hideg tejjel, majd folyton kevergetve hozzácsorgatom 1l forró tejhez. Lángelosztón kavargatva főzöm, míg besűrűsödik. A tűzről levéve keverek hozzá 2cs vaníliáscukrot.

Aztán vizes kanállal rászaggatom a meggőzölt habot.

Arra égetett cukrot csorgatok, és megszórom vágott mandulával.

Lehet liszt helyett pudingport vagy keményítőt hazsnálni.

2011. febr. 7. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

húú, ez a szitás nagyon érdekelne, csak nem tudom, hogy

tulajdonképpen milyen szitáról van szó. pl egy nokedliszűrő, vagy mi?? gondolom nem az a lószőrszita, amivel a nagyim szitálta anno a lisztet:))

itt az oldalon olvastam egyszer, hogy van, aki mikróban

készíti el a habot, de azt sem mertem kipróbálni:))

megköszönném, ha beavatnál a részletekbe.

üdv.

2011. febr. 7. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Én anyit változtattam a dolgon hogy a liszt és vanniliás cukor helyett a 2l tejbe 1 cs. vanillia pudingot teszek.

Amugy ahogy elöttem írták.

2011. febr. 7. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

jó egy lyukas tál is szita helyet, amin a tésztát szokták leszűrni. Vagy a nokedliszaggató. Szőrszita, fémszita. Lényeg, hogy megálljon a fazékon. Így szerintem hamar ügyesen elkészül, és biztosan sikerül. Nem kell félni, hogy radírgumik lesznek a habgaluskából. Lehet kicsit keveset írtam, 2-3 perc inkább.Próbáld ki!

A lyukas tálat öblítsd ki hideg vízzel, hogy ne ragadjon bele!

2011. febr. 8. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

köszi a választ, nagyon kedves vagy. ki fogom próbálni,mert az igazság az, hogy az elsőre kifőtt

habgaluskák össze szoktak rogyni.a második, harmadik adag már jó:)))

üdv.

2011. febr. 8. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,kipróbálom-)
2011. febr. 10. 00:30

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!