Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pizza tészta tojás nélkül?

Pizza tészta tojás nélkül?

Figyelt kérdés

Nincs itthon tojásom és már sehonnan nem is tudok venni sem.

Megmaradt ebédről a bolognai szósz és gondoltam csinálok pizzát.

Tud valaki tojás nélküli pizzatészta receptet?


2011. márc. 9. 16:50
 1/7 anonim ***** válasza:
A pizzatésztába nem is kell tojás. Az kenyértészta, amit vagy megkelesztesz, vagy nem, az már a te dolgod.
2011. márc. 9. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Én csak olyat tudok, viccen kívül.

Kell 30 dkg liszt, hat evőkanál olaj, egy élesztőpor (vagy kevés tejjel, cukorral felfuttatott fél élesztőkocka), só, és annyi víz, hogy lágy, könnyen gyúrható tésztát kapjál.

15-20 percig meleg helyen keleszted, beleteszed a tepsibe, megszúrkálod villával, és 8 percig elősütöd.

Így már mehet akár mélyhűtőbe is.

Friss felhasználásnál rákened a szószt, a feltétet rárakod, a sajtot, és készre sütöd.


Két kisebb pizzakorong, vagy egy tepsi lesz belőle, én mindig tepsiben szoktam csinálni.

2011. márc. 9. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
15%
Pizzába tojás? hol élsz te?
2011. márc. 9. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Én soha nem rakok bele tojást. Egyszerűen hagyd ki a receptből, nagyon finom lesz úgy is.
2011. márc. 9. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
amúgy ketdeci víz, 400g liszt, csipet só, egy tk cukor, 3ad élesztőkocka, kevés olaj. összegyúrod, megkeleszted azt kész.
2011. márc. 9. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Kedves 3. válaszoló!

Ha nem tudsz normálisan válaszolni akkor inkább ne is tedd!!

Válaszodból tükröződik az IQ szinted!:)


Többi válaszadónak pedig nagyon szépen köszönöm!

Nekem olyan receptem van 2 is amiben van tojás és én eddig az alapján csináltam!

Ezek után nem úgy fogom!:)

2011. márc. 9. 17:06
 7/7 anonim ***** válasza:
én úgy csinálom, hogy 1-2 dl cukrozott vízben feloldok 5 dkg élesztőt, 40 dkg liszttel, eldolgozom (plusz só, meg amit akarsz belerakni fűszerként), aztán a végén, mikor már csomómentes, akkor beledolgozok kb. 1 dl olajat. Mindezt fakanállal. Kis tejet szoktam bele rakni, de néha kihagyom. Aztán kelesztem, és a zsírozott tepsibe olajos kézzel tapicskolom szét (folyik a tészta, azért), nagyon finom, puha, kb.1-1,5 cm vastag, de a családom és az összes sógorom is így szereti. Most a lányunknak fogok készíteni, mivel nem tojásos, csak tejet nem rakok bele (9 hós) :)
2011. márc. 10. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!