Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vaddisznó pörköltet főzünk,...

Vaddisznó pörköltet főzünk, de "leloptunk" a combból 8 szeletet. Vajon ki lehet rántani?

Figyelt kérdés
2011. márc. 12. 12:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen
2011. márc. 12. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Nagyon száraz lesz.
2011. márc. 12. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Az én ismereteim szerint, nem szokás a vadhúst kirántani - mint ahogy az elöttem szóló is mondá. Baromi száraz, és nem sül át.
2011. márc. 12. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Pácold be és úgy rántsd ki, nagyon finom lesz!
2011. márc. 12. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 doboszoli ***** válasza:

Mindkét felét alaposan klopfold ki. Esetleges inakat távolítsd el.

Frissen is rántható, de néhány nap pác után -ha csak nem valami extra élemedett korú jószággal hozott össze a sors-

senki nem fogja megkülönböztetni a házi cocától.

Magánvéleményem: a vadhúsok leginkább pörköltbe, gulyásba, raguba valók.

2011. márc. 12. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem javaslom!

Inkább pároljátok jó fűszeres-boros-zöldséges lében,amiből mártás is készülhet!

Nem árt zöldséges- vizes pácba tenni,néhány napra,sokkal omlósabb lesz az ételetek!

2011. márc. 12. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 doboszoli ***** válasza:
Kedves utolsó, erről a zöldséges-vizes pácról írnál bővebben? Köszönöm.
2011. márc. 13. 04:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

dobszolinak is :)

Szia!

Nagyon egyszerű!

Ezt a pácolást,a vadsültek,és párolt vadételek készítése előtt ajánlom szíves figyelmedbe(figyelmetekbe)!A levesek,pörköltek esetében ,szerintem nem fontos!

A vegyes zöldséget(répa,zeller,petrezselyemgyökér) tisztítás után karikára vágod ill. darabolod!

Vizet forralsz, és ebbe beledobálod a zöldségeket,hagyod néhány percig főni,majd félre is húzhatod!Fűszerezd babérral,egész borssal,mustármaggal,borókabogyóval,kevés kakukkfűvel!Ha már csak langyos,egy két gerezd fokhagymát is tehetsz bele!Sózni nem szabad!!!Ha teljesen kihűlt,helyezd bele a pácolandó húst,inkább egészben(mondjuk 1-2 kilós darabokban).

A mennyiség természetesen a hús tömegétől függ,a lényeg hogy elfedje a páclé!3 literhez kb. 1 nagy répa és gyökér,és egy kisebb zeller elegendő.

A madaraknak(fácán,galamb,fürj,vadkacsa,vadliba,stb.) 1-2 nap elég benne,a nyúlnak is talán ,de a nagyvadaknak(őz,vaddisznó,szarvas,stb.) kell min. 3 nap, szerintem!

Hátránya,hogy utána sajnos kuka a lének,másra nem használható!

Nagyon kellemesen porhanyóssá teszi a vadhúsok szárazabb,izmosabb részeit!

Minden jót kívánok!

2011. márc. 13. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 doboszoli ***** válasza:
Köszi, ki fogom próbálni, eddig csak olajos pácot használtam.
2011. márc. 14. 05:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!