Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Toltott sult csirket hogy...

Toltott sult csirket hogy kell csinalni?

Figyelt kérdés

Van egy egybe csirkem es meg akarom tolteni. A sutobe szeretnem megsutni.

Mi legyen a toltelek? Mivel szoktatok tolteni az ilyen csirket?


2011. márc. 20. 18:12
 1/6 anonim ***** válasza:
2011. márc. 20. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 doboszoli ***** válasza:
100%

Férj vacsora közben fanyalogva megkérdezi a fiatal feleségét:

"Mivel töltötted meg ezt a csirkét, Drágám?"

Asszonyka:

"Mivel töltöttem volna? Nem volt belül üres!"

2011. márc. 21. 05:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

ha még nem késő leírom az én töltöttcsirkém receptjét.

először is félbevégom a csirkét, mert könnyebb megtölteni a bőr alatt, és jobban átsül.

négy zsömlét fölkockázok és meglocsolom egy kis tejjel,de ne ázzon benne.

közben egy kisebb fej hagymát egy serpenyőben megdinsztelek, és ráteszek 20-25 dkg szeletelt gombát.

sózom borsozom, megpárolom, majd zsírjára sütöm.

a zsömléket kézzel szétmorzsókálom, ha sok lett volna a tej, akkor kis is nyomkodom belőle.egy tojást adok hozzá, borsot és egy kis majorannát,frissen vágott petrezselymet. ezt a masszát a zsírjára sült gombára öntöm

és addik keverem, míg egy kicsit összeáll. hideg helyre teszem, hogy hűljön.a tölteléket is elfelezem.

a fél csirkék bőrét fellazítom a mellerésztől fogva, a comboknál is, és a kihűlt tölteléket betöltöm a bőr alá. mindig kicsit arréb nyomom, hogy egyenletesen jusson mindenhova.szépen ellapítom és a széleket hústűvel letűzöm.

egy akkora tepsibe, amekkorában a két fél csirke elfér

egy kevés olvasztott zsírt öntök és elhelyezem őket.

a bőrüket is megkenem olvasztott zsírral és közepes lángon sütni kezdem.

amikor a bőrük kifeszül, hústűvel megszúrkálom nehogy a gőztől kirepedjenek.

kb 1 óra 20 perc a sülési ideje , de közben figyelni kell,

villával alájuk nyúlni, nehogy odakapjanak.

ha már szép ropogós piros, akkor kivesszük és legalább 10 percig pihentejük, mielőtt felvágjuk.

gomba nélkül is lehet, de kár lenne kihagyni.

2011. márc. 21. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 doboszoli ***** válasza:

Tökéletes recept, ugyanolyan leírás.

Ígérem, meg fogom próbálni, nem azért mert..., hanem azért mert izgalmasnak tűnik.

2011. márc. 21. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Csak a töltelék receptjét írom le, amit én szoktam készíteni. Kb. fél kiló szárazabb kenyeret gyors darabolóval összeaprítok, akinek nincs, remekül el lehet morzsolni. Olajat megforrósítok és megpirítom benne a kenyérmorzsát. Hagyom kihűlni. Kb. 10-15 dkg. csirkemájat apródarabokra vágok, forró olajba néhány percig sütöm. Amikor kihűlt, összekeverem a pirított kenyérrel. Fűszerezem fehérborssal, sóval, és bővel apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Annyi tojást ütök rá, amennyit a morzsa felvesz. Ez kb. 8-10 db tojás lesz. Figyelni: nincs vizben áztatás, meg ilyesmi. Valamivel több csirkemájjal önálló ételként is el szoktam készíteni.
2011. márc. 21. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

A tegnapi receptemet kiegészíteném,hogy még izgalmasabb legyen...:) a fél csirkéket, mikor már szép pirosra sültek,beboríthatjuk pár szelet baconnal is,és, ha már

azok is megpirultak akkor vesszük ki a sütőből pihentetni.

De,ha gombás tölteléket egy kis füstölt szalonna kiolvasztásával kezdjük,akkor sem fogunk csalódni a töltött csirkénkben.

2011. márc. 22. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!