Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Cseréljünk eszmét! Közeleg a...

Doboszoli kérdése:

Cseréljünk eszmét! Közeleg a lecsó szezonja, ki hogyan készíti?

Figyelt kérdés

Erre az ételre mindenkinek meg van a tuti módszere, de tájegységenként is igen változatosan készítik.

Tanuljunk egymástól. Fikázni, pfújozni tilos!!


2011. márc. 28. 18:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a rizses és a tojásos lecsó szokott lenni a kedvenc. De tarhonyával is szoktuk. Jó csípősre.
2011. márc. 28. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Hagyma+olaj+kevés szines paprika-> pörköltalap,majd paprika+paradicsom összevágva. vegetával ízesítem,de nem erösen,majd ha már kész tojást ütök rá. páromnak meg tojás helyett virslit vágok bele
2011. márc. 28. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanannyi paradicsomot és paprikát teszek bele, és egyszerre főzöm össze őket. Teljesen szétfő a végére a paradicsom, sűrű szaftja lesz, de én így szeretem. :)

Piros arany és pici erős paprika van benne, de nem csípősre csinálom. Rizzsel szoktuk enni.

2011. márc. 28. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát.. gyerekkoromban ki nem állhattam, aztán ahogy öregszik az ember...Szóval nagyon szeretem, de főleg így:

sok hagymával tojásosan, kissé szottyosan, nem pedig szárazra sütve, aztán egy kis héjában főtt krumplit olajban megpirítok mellé, nagy kanál tejfölt tálalok hozzá, meg egy adag bilagitot. Imádom egy kis káposztával töltött almapaprikával!!!!

2011. márc. 28. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Sok paradicsom, jó szaftosan, paprika, virsli, tarhonya. Általában cukrot is teszünk bele, de sima sósan is jó.
2011. márc. 28. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Olajban v.hagyma, paprikát kicsit hamarabb bele, mint a paradicsomot. Megy bele só, bors, vegeta (mikor hogy), majd ha már puha a paprika is, akkor tojás. Bár már csináltam olyat is, amikor kb. a paradicsommal együtt ment bele egy zacsi fagyasztott hasáb burgonya (úgy fagyott állapotban). Mikor minden megpuhult, akkor erre még ment a tojás.

Jó étvágyat! (Ez utóbbi jó laktató, és ajánlott sűrűbben kevergetni is.)

2011. márc. 28. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Jó husos szalonnát megsütöm (nem teljesen, de azért bőségesen jöjjön ki a zsírja).

A zsírjába mehet a hagyma, kissé megfonnyasztom.

Erre jöhet a paprika és paradicsom.


Hihetetlen jó illata van, igazából nem is szoktam mást, a zöldség megadja az ízét, a szalonna pedig elég sós.

Egy erős paprikát is szoktam bele tenni a vége felé, jó csípősen szeretjük.


Mondjanak akármit a táplálkozáskutatók meg fittnes guruk, de az akkor is finom, puha friss kenyérrel az igazi. :P


Minden összetevőnél az a szabály, hogy nagy és kicsi darabokat is teszek belőle, így lesz sűrű szaft, de nagy paprikakarika, vagy nagy darab szalonna is annak, akinek így gusztább. (én a tunkolós sűrű, darabos szaftot szeretem, a párom pedig a nagyobb darabokat)

2011. márc. 28. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:
Esetleg arányokat írnátok? Berakási sorrendet?
2011. márc. 28. 19:28
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Hagymát üvegesre pirítom /1-2 db/, hozzárakom a paprikát /3-4 db/ és a megpucolt paradicsomot /3db/ főzöm, pici vegetát teszek bele, p.paprikát és főzöm még jó szaftos nem lesz.Utána rakható bele félig átsült karaj.

Ez 2-3 evésre való, ha többet szeretnél nyilván több-ből kell csinálni.

2011. márc. 28. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 A kérdező kommentje:
Ez a "kis darab-nagy darab" szimpatikus ötletnek tűnik.
2011. márc. 28. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!