Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Cseréljünk eszmét! Közeleg a...

Doboszoli kérdése:

Cseréljünk eszmét! Közeleg a lecsó szezonja, ki hogyan készíti?

Figyelt kérdés

Erre az ételre mindenkinek meg van a tuti módszere, de tájegységenként is igen változatosan készítik.

Tanuljunk egymástól. Fikázni, pfújozni tilos!!


2011. márc. 28. 18:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Elmegyek a piacra. Veszek annyi paprikát és paradicsomot, amennyit el bírok cipelni. Előveszek egy nagy lábast, és belevágok úgy 3 nagyfejnyi vöröshagymát, olajon dinsztelem. Közben összevágom a paradicsomot meg a paprikát. Előbb a paprikát, és ahogy vágom, úgy dobálom a lábasba, aztán közvetlenül utána a paradicsommal teszem ezt. Néhányszor felntöm 1-2 deci vízzel, h szaftos legyen. és vegamixen, són, borson kívül semmi mást nem teszek bele. Otthon tojással , rizzsel , vagy éppen kolbásszal ettük, de én nem teszek bele ilyesmit, ez "natúr" a legjobb! A gyerekem és a férjem is csak így szeretik! És most nagyon megkívántam, de még drága lenne lecsózni :)
2011. márc. 28. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
Én a paradicsomot mindig forróvízbe teszem egy pillanatra, aztán hidegvízbe és "meghámozom", mert nem szeretjük benne. Egyébként szalonnával, sok hagymával, arra teszem a hámozott paradicsomot és ha egy kicsit "összelöttyent" bele a paprikát. A végefelé karikára vágott füstölt kolbász és tojás. (De ez utóbbiak nélkül is)
2011. márc. 28. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 A kérdező kommentje:

Leírom a saját verziómat.

Gyönyörű füstölt szalonnát lassú tűzön kiolvasztok, erre kerül a félfülre vágott vöröshagyma,(pörc benne marad, másképp megeszik)amit nem pirítok, csak üvegesre dinsztelek.

A jó húsos zöldpaprikát kicsumázom, de a csuma puha szivacsos részét, és a magokból valamennyit beleteszek, összevágom.

A paradicsomot forró vízzel, vagy simán hámozva kötelezően lehéjazom.

A tisztított alapanyagok aránya 1:2, a paprika javára.

Minden különösebb nélkül egyszerre beleöntöm a sült hagymába, és nagy lángon, folyamatosan keverve addig sütöm, amíg a paprika héja kezdene leválni. Borssal, kevés fokhagymával fűszerezem, ha szükséges sózom, kap még egy kevés cukrot, és kizárólag a színe miatt őrölt paprikát. A csípősség opció, társaság függvénye.

Mennyiségtől függően beleütök 2-30 db tojást, és addig sütöm, amíg a tojás kocsonyássá kezd válni.

Puha, foszlós kenyérrel adom az asztalra, és a megvendégeltek elégedett pillantásaitól övezve, megiszom a megérdemelt fröccsömet.

2011. márc. 29. 06:30
 14/15 anonim ***** válasza:

nna, most jövök én a saját verzióimmal, így többesszámban, mert (Bár tudom, hogy van itt , akinek csípi a szemét az ahány ház...stb mondás)nálunk még családon belül is megvan mindenkinek a saját lecsója.

csak győzzem őket kiszolgálni.

az alap nálunk is a félkarikára vágott hagyma zsírban lepirítva.Ha van egy kis füstölt szalonna, akkor persze azzal kezdve. a paradicsomot én is szigorúan héj nélkül

botmixerrel összezúzva teszem a hagymára.ekkor kerül bele egy kis pirospaprika, majd rottyan egyet és úgy hosszában szelt paprika. a karikára vágott nem jó, mondják Ők, mert hamarabb pöndörödik a héjja.

szóval elkészült az alap, amit az egyik tojással, a másik rizzsel,tarhonyával , nokedlivel szereti.

a lányom a paprikát meg sem eszi, de a lecsós szaftot meg imádja...

a férjem meg van esküdve a bótilecsóval, ami 70 % paradicsomszósz. szóval az én lecsómból kivesz,és tesz bele 2-3 kanál paradicsompürét....brr.

ja és őriznem kell a paprikát , nehogy túlfőjön és pöndörödjön, mert akkor szeletenként előbb lehúzkodja a héjját.

És a végére hagytam, hogy a férjemnek időnként (lévén Ő bolgár) sültpaprikából kell lecsót főznöm.

előbb a sütőben meg kell sütni körbe körbe feketére a húsos paprikákat, majd letakarva saját gőzében hagyni. utána könnyen lejön a héjja, a pörköket lemosni,és a többi ugyanaz, mint a hagyományos lecsó, csak neki egy "tonna" paradicsommal.

a hét végén főztem "kompromisszumos" lecsós szeletet,

fagyasztott paprikából és konzerv paradicsomból:))

üdv.

2011. márc. 29. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 A kérdező kommentje:
Azzal a "pöndörödéssel" egyetértek a férjeddel. Nagyon.
2011. márc. 29. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!