Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért marad lapos a pogácsám...

Miért marad lapos a pogácsám és a muffinom?

Figyelt kérdés
mit csinálok rosszul? a pogácsáim és a muffinjaim nem nőnek meg kellőképpen :S valaki leírná részletesen h mit rontok el? köszönöm
2011. ápr. 10. 16:11
 1/5 anonim válasza:
Nem raktál bele sütőport?
2011. ápr. 10. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
de tettem
2011. ápr. 10. 16:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Nos kell egy jó recept.Lehet h valameyik recepted nem jo,vagy vlassz könnyebbet,rengeteg van a neten,de ha kell majd leirok én is neked olyat amit nem fogsz elrontani.Fontos a megfelelő hozzávalo a megfelelő eldolgozás és a hőfok is.Pl szerintem a dr oetker sütőpor a legjobb az ilyen penis nevesincsel már befürödtem én is,szóval nem szabad sajnálni rá.Élesztőben vagy szintén instant dr.oetker vagy a budafoki(na erre eksüszöm).A hőfok poginál nagyon magas bár a muffint is azért elég magasan kell,a muffinomat 180 a pogit 200 fokon kell sütni.A kelt dolgoknál vagy amiben élesztő van fontos h sokáig gyurjuk hlevegő menjen a tésztába és h ne legyen kemény,sokan avvan szurják el h unják már é abbahagyják,jobb ilyenkor neki se állni.Van egy sós kifli receptem baromi jo és könnyü,na tesom eltudta rontani,mondja nekem h hát ennek a tésztának nem ilyennek kéne lennie,talán rosszul adtam meg a hozzávalot?Mondom nem és átvettem töle majd összedolgoztam jól és lám jó lett.Sok türelem és tapasztalat kell.Tudni kell h egy tészta mikor jó(kelteknél az állagábol is látszik.)Vannak olyan esetek amikor hiába teszel bele annyi dolgot mint irják mégis érzed h nem olyan,ilyenkor még kicsit szabad korigálni ezze azzal,egy kis nedves vagy száraz anyagot még szabad beletenni.Amúgy még egy ok lehet h a sütövel valami nincs rendben.Pl nekem ujabb fajta légkeveréses indesitem van nagyon jól süt,viszont multkor nem ittho gyártottam pizzát hanem másnál és ott meg az alja tök pirult a teteje egyáltalán nem(nálam arányosan pirul).Szóval sok oka lehet,de ha sok receptet probáltál már és egyik sem jó akkor vagy peches vagy,esetleg nem elég türelmes vagy rossz a sütőd,esetleg a hőfok.
2011. ápr. 10. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Muffin:

Külön kell először a száraz és nedves összetevőkkel dolgozni!!!!!


12 db-hoz:(Ez az alaprecept. Bármi hozzátehető: meggy, kakaó, dió, gyümölcsök... már csináltam sós, szalonnás muffint is)


25dkg liszt

2 és fél teáskanál sütőpor

fél teáskanál étk.szódabikarbóna

1 tojás

12, 5 dkg cukor (én picivel többet használok)

1 csomag vaníliás cukor

0,8 dl olaj (vagy 12,5 dkg puha margarin)- olajjal jobb

2,5 dl tej (vagy joghurt/ tejföl/ író)


1. lisztet, szódabikarbónát, sütőport össze kell keverni (kakaópor, mazsola, csokidarabok...)

2. Fel kell verni az 1 tojást (én kézi habverővel vagy villával csinálom), hozzá jön a cukor, van. cukor, olaj, tej (rumaroma... szóval folyékony cuccok)

3.A lisztes cuccot hozzá kell keverni ehhez a tojásos masszához ÓVATOSAN!!! Én kívülről befelé forgatom, mintha tojásfehérje lenne. CSAK ADDIG SZABAD KEVERNI, AMÍG A SZÁRAZ HOZZÁVALÓK NEDVESEK NEM LESZNEK -különben elnehezül a tészta.

4. Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses 160 fokon) 20-25 perc alatt megsütjük. Én a köztes utat választottam 22-23 perc. Amikor kiveszem, kicsit puha még a teteje, de az nem gond.


Olyan 4/5-ig szoktam megtölteni a formát.

Ha sok mindent teszel bele pluszban 8dió, mazsola..., több lesz, mint 12 db.


Ha csinálsz eszerint muffint, írd meg légyszi, hogy sikerült! :)

2011. ápr. 11. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen kipróbálom :)
2011. ápr. 11. 21:43

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!