Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kelt tésztát (csöröge fánk)...

Kelt tésztát (csöröge fánk) amibe nincs tojás ellehet tenni hütöbe másnapra?

Figyelt kérdés
Sok tésztát csináltam és nincs idöm mind kisütni
2011. ápr. 28. 12:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ja, és hűtőben felfrissülnek az élesztőgombák, nem pedig elpusztulnak vagy leállnak.
2011. ápr. 28. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:

"Azért teszik a tésztát meleg helyre kelni!A hidegben leállnak az élesztőgombák, miért is jó az?"

Ez a tipikus korlátozott gondolkodás. Meleg => jó, tehát hideg => rossz.

Mi van akkor, ha leállnak a gombák? (Ami nem igaz, csak lelassul a működés, de tegyük fel.) Akkor arra az időre nem kel a tészta. De mivel már meg volt kelve ("Sok tésztát csináltam és nincs idöm mind kisütni"), ez alapvetően nem gond. De ha nem is kelt meg, akkor is folytatódhat a kelés a kivétel után.

Ellenben tényleg nem állnak le a mikroorganizmusok a hűtőben. Gondolj csak arra, hogy hetek után a penész is megjelenik mondjuk a sajton. Jé, pedig hidegben volt.

2011. máj. 19. 04:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!