Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell finom Carbonare...

Hogy kell finom Carbonare spagettit készíteni?

Figyelt kérdés
2008. febr. 14. 08:06
 1/6 anonim válasza:
100%

pl.így:

Carbonara spagetti

Hozzávalók:


1 csomag spagetti


20-25 dkg sonka (itthon legfinomabb kolozsvári szalonnából)


5-10 dkg parmezán sajt (esetleg 10-15 dkg füstölt Anikó sajt)


2 dl főzőtejszín


1-2 db egész tojás



bors



Elkészítés: A spagetti tésztát kifőzzük. Közben a tojást felverjük, majd elkeverjük a 2 dl tejszínnel. A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a tejszínes-tojásos elegyhez. Jól elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk. (A sóval vigyázni kell! Fontos figyelni, hogy sonkából vagy kolozsvári szalonnából készítjük-e az ételt, mivel a szalonna elég sós!!!!) Ezt követően a sonkát apró kockákra vágjuk, majd forró tűzön megsütjük. A leszűrt tésztát hozzáadjuk, átforgatjuk. Majd a tojásos-tejszínes-sajtos elegyet ráöntjük, jól átforgatjuk, hogy a tojás megsüljön! És már kész is! Jó étvágyat!!!

2008. febr. 15. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim válasza:
100%

Hozzávalók:


50 dkg spagetti tészta


4 tojás


15 dkg bacon


6 dkg reszelt parmezán sajt


1-2 evőkanál olívaolaj


2 gerezd fokhagyma



esetleg bors ízlés szerint



Elkészítés: Kevés olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont és a fokhagymát. A tésztát megfőzzük. Mindeközben a 4 tojást (ízlés szerint lehet 5 is) felverjük a reszelt parmezán sajttal (erős ízek kedvelőinek több parmezán ajánlott, de ez több tojást vesz fel). Ha a tészta megfőtt, leöntjük róla a vizet és azon melegében ráöntjük a felvert tojást a sajttal, jól elkeverjük, hozzáöntjük a megpitrított bacont is. Az így elkészült étel azonnal tálalható és fogyasztható.


Megjegyzés:

Nagyon sok helyen látni carbonara receptet, ami tejszínnel, tejjel vagy egyéb tejszármazékkal készül. Az igazi carbonaraban az egyetlen tejszarmazék a sajt, ami fontos, hogy parmezán legyen.

2008. febr. 15. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi! :-))))))))
2008. febr. 15. 13:22
 4/6 tade ***** válasza:
95%
SZial. En Olaszorszagban elek szoval egy ki stapasztalat...az elozo hozzaszolonak igaza van....egyetlen tejtermek lehet benne a parmezan sajt, ha tejszint hasznalsz, akkor hig masszat kapsz....sot meg azzal kiegeszitenem, hogy (legalabbis nalunk igy csinaljuk) ahany szemelyre keszul, annyi tojassargajat hasznalj fel+ 1-2 egesz tojas.....ha 5 tojasbol keszited, ott 3- nak csak a sargajat tegyed bele :) ez fontos...es az is, hogy olyan spaghettit vegyel, ami belul ureges (Barilla-Bucatini)...ez is nagyon fotnos mert a tojas bele megy es igy meg teltebb izt ad legalabb is az olaszok igy csinaljak...de mindenkinek szaja ize!!! Jo fozest!!!! :D
2008. febr. 15. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:
84%

Az Olszországban élőnek írnám, hogy ami tömör, az rúd, ami üreges, az cső, tehát ami belül üreges, az nem spagetti, hanem makaróni, magyarúl csőtészta.

Ilyen alapvető ismeretek hiányában a többit sem hiszem el, maradok az előző receptíróknál.

2008. febr. 17. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 tade ***** válasza:
93%
Igazad van nem spaghetti hanem makaroni (de amugy ott van olaszul, hogy "Barilla-BUCATINI") Amuigy meg megsugom, hogy spaghettubol is van sokfele meret :) 5-tol egesz a 9-ig szoval :)) de ha nem hiszel nekem csinald csak a magyar recept szerint, en meg maradok az olasznal...de szerintem valamelyikunk minidg jobban fog jarni :)
2008. febr. 18. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!