Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet nagyon finom,...

Hogyan lehet nagyon finom, puha oldalast sütni?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy az a hagyományos, Karancs gáztűzhelyem van most az albérletemben, és holnap szeretnék oldalast sütni, de félek, hogy kiszárítja. Előtte tanácsos lenne félig megfőzni az oldalast? Vagy hogyan csináljam? Segítenétek, hogy lesz nagyon jó puha? Köszönöm!
2011. máj. 9. 19:11
 1/9 anonim válasza:
11%

nagyon jó puha? feküdj rajta éjszaka, cicám!...

amúgy ha bepácolod most, és sütés közben nem hagyod, hogy teljesen elmenjen róla a zsiradék, akkor fincsi lesz!

2011. máj. 9. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
33%
magasfalú serpenyőben bő zsírban, sok fokhagymával. a besózott oldalast természetesen darabolva a forró zsíron forgasd át, majd fedő alatt hagdy, hogy kiadja a saját levét. utána mindig icipici víz, majd ha a csontjától kezd elválni, piros ropogósra, zsírjára sütni. pár szem borókabogyó, nagyon segít a pirulásban .
2011. máj. 9. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Hát én ezt a három variációt szoktam :

[link]

[link]

Meg szerintem nagyon jó a sütő zacskó nekem mindig bevált!

[link]

2011. máj. 9. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Most már sajnos nem lehet megcsinálni, de a tuti módszer az, ha előtte minimum 2, de inkább 3 napot áll a pácban. Nem muszáj nagy vaszisztdasz, csak legalább dörzsöld be alaposan jó sok sóval. Azt sütés előtt öblítsd le. A só segít megpuhítani, valamennyit egy éjszaka alatt is használ, de legközelebb érdemes előre gondolkozni, mert ha csak besózod rendesen, utána egyszerűen be kell tenni a sütőbe, esetleg kis vizet alá és békén hagyni, nem kell vele semmit csinálni és nagyon finom lesz.
2011. máj. 9. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
53%

Én fokhagymakrémmel kenem be és megsózom elötte,igy 1-2 órát hagyom állni.

be a tepsibe,egy deci viz alá és ennyi,alufóliával letakarom a tepsit és közepes lángon sütöm.

2011. máj. 9. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
En egy edénybe vizet teszek,hogy ellepje az oldalast zsirral vagy olajjal, ki hogyan szereti, sok fokhagyma és só. Addig fõ ameddig a viz el nem pàrolog és utàna pirosra sül a zsirjàban. igy szeretem a legjobban és isteni puha. Ja és gàzon csinàlom nem sütõben. Egyàltalàn nem szàrad ki.
2011. máj. 9. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek!
2011. máj. 9. 20:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Hú-Ha az oldalast így?

Felszeletelem, bevagdalom kissé oldalt is, (csont mellett, kétoldalt)3-4- helyen, bedörzsölöm, hogy látszódjon rajta a flekken vagy sertés fűszer keverék, (mert sós) bele igazítom tepsibe, be a hűtőbe egy-két órára, sütés előtt fokhagyma kockázva rá, egy deci víz, le alufóliával, nagy lángon félóra, kicsin még félóra, le veszem villa bele elválik e csonttól, ha nem vissza negyedórára, utána 5-10 perc pirul kis szint kap és ennyi.

2011. máj. 22. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
.. fólia nélkül, pirul.
2011. máj. 22. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!