Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell jó tejberizst...

Hogy kell jó tejberizst csinálni? 1liter tejbe kell 1kiló rizs?

Figyelt kérdés
Anyosom csinált de nem puhult meg teljesen és ropog ezzel már nagyon nem lehet változtatni ugye???
2011. máj. 12. 07:32
 1/9 anonim ***** válasza:
64%
Egy liter tejbe max. 30-50 dkg rizs kell - ezt azért már tudhatná egy felnött nö. HA meg még kemény, akkor öntsetek hozzá még tejet vagy esetleg vizet is - legalább még egy liter, és fözzétek kisebb langon kevergetve addig, amig kellöen puha lesz - adott esetben még több tej kell hozzá.
2011. máj. 12. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Szia köszi, ezt mondtam én is ma a páromnak hogy kislángon kellet volna főzni és néha fedő alatt. Na mindegy....
2011. máj. 12. 07:54
 3/9 anonim ***** válasza:

Egy liter tejbe én egy 2 /12 dl-es bögrényi kb. 12-15 dkg rizst szoktam tenni, és kb 20-25 percig kell főzni.

Csak ha abba belegondolsz, hogy ha köretnek főzöd akkor is kétszeres vízzel szokás felönteni, hogy megpuhuljon!

Ha csak fél kilót raktok egy literbe akkor is mindet felszedi, ha szeretitek folyósan, akkor több tej, vagy kevesebb rizs kell!

2011. máj. 12. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Èn így csinálom.


1L tej

2 dl rizs

ezt addig fözöm míg a rizs puha nem lesz.

majd 1 tojást, cukorral és fahéjjal össze keverek és ezt bele fözöm a tejberizsba, ez egyböl össze huzza és nagyon fini lesz.

2011. máj. 12. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

szia!


Az a lényeg, hogy a tejbe víz is kell. Hamarabb megpuhul a rizs. MIelőtt beleöntöd az edénybe a tejet, egy kis vizet engedj bele. Amúgy lehet még bele tenni egy kis vizet vagy tejet, és főzni folyamatosan fedő alatt! Nem is kell levenni, csak ha kavarod. A cukor úgyis akkor kell bele, ha már kész van, így nem ég oda.

Én elég sokat főzök. Ja, és egy csipet só is kell, ahogy nagymamám mondja, mindenbe kell só, attól lesz édesebb, jobban kijön az édes íz!

2011. máj. 12. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi!!!!
2011. máj. 12. 08:42
 7/9 melcsiboszi ***** válasza:

Horváth Ilona receptje alapján szoktam csinálni, ő is először vizet ad hozzá, és amikor azt elfőtte, csak utána a tejet, amikor az felforrt, kislángra venni, és fedő alatt megvárni, amíg beszívja a tejet. Utána lekapcsolni, és megvárni, amíg a saját gőzében megpuhul. A mennyiségekre nem emlékszem, de fent van az egész szakácskönyv a neten, ha beütöd Google-be H. I. nevét.

Én is imádom a tejberizst!!! :P

2011. máj. 12. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:

Szia!

Sosem szerettem tejberizst főzni, mert nem tudtam, hogyan kell jól elkészíteni. Aztán nemrégiben rizskoch-ot sütöttem, Andi oldaláról. Ennek az alap-tejberizse lett életem legfinomabb tejberizse. Érdemes kipróbálni.

[link]

2011. máj. 13. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Az én tejberizsem, egy deci víz, ez felfő, csipet sóval, bele 6 fél marék megmosott rizs, a vizet elfőzni, bele adagolni decijével a tejet, közben egy evőkanál cukor bele, ez addig fő amíg a szélén van tej, fedő alatt dagad, de laza, híg as marad kissé, kakaópor kicsi vaj, cukorral hintve finom.
2011. máj. 22. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!