Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készíthetnék alkoholos...

Hogyan készíthetnék alkoholos süteményt, aminek megmarad az alkoholtartalma?

Figyelt kérdés

Egyáltalán nem vagyok benne biztos hogy sütni kellene, bármilyen ötlet jöhet. Lehet inkább valami sütés nélküliben kellene gondolkodni, valami zselés édességben, vagy krémben?


Az a lényeg, hogy alkoholos édesség legyen. Nem berúgni akarunk sütitől, fura ötlet lenne, csak egy kicsit azért érződjön, hogy van benne.


Van ötletetek?


2011. máj. 24. 15:37
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
Somlói? Asszem ott a piskótát rumba kel áztatni, és utána már nem sütik.
2011. máj. 24. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Csinálj gyümölcsös vodkazselét!

[link]

Lehetőleg ne a tűzforró zselatinba öntsd a vodkát, és úgy megmarad az alkoholtartalma :)

2011. máj. 24. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok. Esetleg próbálkozhatsz olyan zselésítőkkel, amiket egyáltalán nem kell forralni és úgy tuti, hogy megmarad az alkoholtartalma a zselének!

pl. [link]

2011. máj. 24. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
46%

inekciózd be a banánt vodkával és öntsd le olvasztott csokival, esetleg még egy kis kókuszmókusz is mehet rá.

szinte észrevétlenül mindenkit hangulatba hoz ez a bulibanán:))

2011. máj. 24. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon sokat segítettetek! Köszönöm! Nyomom a zöld kezecskéket, de ha erre téved még valaki valami jó ötlettel, akkor szívesen fogadok minden további hajmeresztő elképzelést! :D
2011. máj. 24. 16:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Kissé macerás, de a kókuszgolyó tökéletes, csak a receptekben leírtnál több rumot, és kevesebb kávét tegyél, kevésbé pepecselős, ha kókuszrudat csinálsz, és késsel szeleteled.

www.mindmegette.hu

www.tutireceptek.hu

www.recept.lap.hu

2011. máj. 24. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

A tiramisu babapiskótáját is áztathatod rumos kávéba.

Nekem nagyon egyszerű receptem van, ha érdekel:

Ez kis adag, tehát ha sokan vagytok, akkor többszörözd a mennyiségeket:

-25 dkg mascarpone

-2 tojás

-2 ek. kristálycukor

-2 cs. vaníliás cukor (én úgy szoktam, hogy legalább az egyik bourbon van. cukor legyen)

-vanília rúd (de ezt nyugodtan elhagyhatod)

- hideg kávé, RUM

-babapiskóta


Ketté választod a tojásokat. A sárgájához hozzáadod a vaníliás cukrokat, és a vanília rúd belsejét. Jól kikevered. Majd jöhet hozzá a mascarpone, amit óvatosan hozzákeversz.

A fehérjékhez hozzáadod a kristálycukrot, és jó keményre felvered!

A habot óvatosan forgasd bele a mascarpone masszába.

A kávét cukrozd be egy kicsit, és önts hozzá annyi rumot, amennyit gondolsz.

Egy tálban rétegezd: kávéba áztatott babapiskóta, rá a krém fele. Megint babapiskóta és a krém másik fele.

Sok helyen kakaóport szórnak a tetejére tálalás előtt, de én nem szeretem. Mi így vaníliásan szeretjük!

2011. máj. 25. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja és legalább 2 óra hűtés kell neki.
2011. máj. 25. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!