Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nincs lékötőm, akkor mivel...

Nincs lékötőm, akkor mivel helyetesíthetem?

Figyelt kérdés

Fagyasztott erdei mixből szeretnék gyümölcsös tortát készíteni,de mindig elázik a tészta vagy bevizesedik a krém:(Azt ajánlották hogy vegyek lékötöt de sehol sem kapok:(Mivel helyettesíthető?

Gondoltam pudingporra,vagy keméynítőre(de ennek rossz íze van)segítsetek szombatra kellene


2011. máj. 25. 13:14
 1/9 anonim ***** válasza:
vajon mi lehet az a lékötő? Hm?.. Szerintem ha a fagyi gyümölcsöt kicsit hagyod felengedni, lecsöpögteted, és esetleg leöntöd nagyon pici gyümölcszselével, épp hogy csak megforgatod benne, akkor talán nem fog eláztatni mindent. sok sikert!
2011. máj. 25. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Lékötőről még nem hallottam...mindegy.

Én is hagynám lecsurogni a gyümölcsöt, majd a köv. képpen díszíteném a gyüm. tortát:

Ha megvan a tészta, akkor vékonyan megkenem lekvárral. Amíg a zselét/gyüm.kocsonyát készítem, behűtöm. Aztán a kocsonya egy részét ráöntöm, és gyorsan díszíteném a gyümölccsel. Aztán rá a maradék kocsonya.

Így talán nem ázik át, mert a zselé, illetve a lekvár "szigetel" annyira.


Üdv!

2011. máj. 25. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Ez bizony a nap kérdése, mert még én sem hallottam ezt a kifejezést.

Ha valami sűrítő anyagra gondolsz, akkor keverd pudingba a gyümölcsöket. vagy a pudingot rákened a piskótára és úgy szórod meg, akkor sem ázik el a tészta.

2011. máj. 25. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:

Szia,

azt hiszem tudom mire gondolsz. Én ezt a Dr. Oetker habfixálójával csináltam meg. Rá is van írva a tasakra, hogy ha a tortalapot töltés előtt habfixálóval megszórjuk, nem ázik át olyan gyorsan a krémektől. Édeskés íze van, szóval semmit nem fognak érezni.

[link]

2011. máj. 25. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a lékötőt használják a cukrászok.A fagyasztott gyümölcsöt megforgatják ebben a porban és ráteszik a tortára leöntik zselével és ahogy kienged a gyümölcs nem árasztja el "felesleges"vízzel a tortát hanem megköti a levet.

De a lekváros dolgot kipróbálom.

2011. máj. 25. 22:13
 6/9 anonim ***** válasza:

szia! aranyos vagy, hogy megírtad, mi is az a lékötő, szóval nem lókötő:)))

nagyon praktikus dolog lehet, csak kár, hogy egy mezei háziasszony nem jut hozzá.

üdv és szerencsés próbálkozást a lékötőpótlókkal:)

2011. máj. 26. 06:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm:))hát igen a meei házaszonynak esélye sincs beszerezni.Én pl.Győri vagyok de itt a nagyváros és egyetlen cukrászkellékes bolt sincs:(((
2011. máj. 26. 10:29
 8/9 anonim ***** válasza:

nem baj. Mi mezei háziasszonyok fifikásak vagyunk, és megoldjuk másként. Sőőőt, jobban!


Üdv!


ui.: én mindig megkenem lekvárral, de az is igaz,hogy nem piskóta tésztát sütök a gyüm.tortának. Egy kicsit szárazabb tésztát, és nekem az vált be. Ha kell a recept, szólj, és beírom.

2011. máj. 26. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

nem sima gyümölcstorta lesz hanem tejszínes joghurtos krém lesz és abba kell a fagyasztott gyümölcs.Tetején lesz gyümölcs és zselé.de már cukrász ismimtől kaptam vígaszt hogy ne aggódjak nem fog bevizesedni.:))

Igen szivesen elfogadom a receptet:))

2011. máj. 26. 22:09

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!