Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A túrós derelye töltelékében...

A túrós derelye töltelékében a reszelt citromhélyat helyetesíthetem pár csepp citromlével?

Figyelt kérdés
Ha van valami tuti derelye recepted azt is megköszönöm, most csinlok előszőr.
2010. jún. 27. 11:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
nem igazán... a citromlé nem fog érződni. szerintem tarts otthon száritott citromhéjat -kapni is lehet. -
2010. jún. 27. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 Cass90 ***** válasza:
100%
Amúgy miért akarod helyettesíteni? Jól mosd meg a citromot, és utána reszeld le - túrókrémbe is szoktak tenni, mivel így jól kiérződik , ízletesebb. Csak a mennyiségre kell figyelni.
2010. jún. 27. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
63%

50 dkg liszt, 2 tojás, 6 dkg zsír, 30 dkg lekvár tetszés szerinti (én a szilvát kedvelem) 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg cukor ( a szilvához fahéj)


Elkészítés:

A lisztből és a tojásból nagyon vékonyra nyújtott tésztát készítünk, félbehajtjuk. Az egyik felére a lekvárból mogyorónyi halmokat rakunk, egymástól 4-5 cm távolságra. Gyorsan kell dolgozni, hogy a tészta ne száradjon ki. A levár közötti részeket tojásfehérjével megkenjük, amit az egyik tojásból félretettünk. Ezek után a tészta másik felét ráhajtjuk és a lekvárhalmok közötti részt jól lenyomkodjuk. Derelye metélővel egyenlő nagyságú négyszögeket metélünk. Sós vízben valamivel tovább főzzük, mint a szokásos tésztát. A morzsát a zsírban aranysárgára pirítjuk, és a kifőzött tésztát beletéve összevegyítjük. Tálaláskor porcukrot szórunk rá vagy teszünk mellé.

2010. jún. 27. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 thegodswhip ***** válasza:
71%
Citromhély??? Anyáááááád :D
2010. jún. 27. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:
100%

Nyugodtan helyettesítsd!

Recept:

3-4 krumlit héjában megfőzöl. Majd ha kihűlt, meghámozod és belereszeled egy mély tálba. Hozzáadsz 0,5 kg lisztet,4 e.k. cukrot, 1 tojást, és annyi vizet, hogy jól gyúrható legyen (kb 1 dl).

Kinyújtod a tésztát, és kockákra darabolod. Bármit töltesz bele lényeg, hogy viszonylag masszív legyen, nehogy főzéskor kifollyon! Tehát vagy sütésálló lekvár vagy a túrótöltelék, de én már kipróbáltam reszelt almával is!

Tehát a tésztakockák egyik felébe rakod a tölteléket, mejd kettéhajtod átlasan! Lobogó vízben megfőzöd(feljön a tészta a víz tetejére)majd pirított morzsába forgatod!

2010. jún. 27. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
átlósan!
2010. jún. 27. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!