Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű halas ételeket...

Egyszerű halas ételeket mondanátok?

Figyelt kérdés
rövid recepteket is szívesen fogadok
2011. máj. 31. 16:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%

A kedvencem:

Tőkehalat vagy tilápiafilét kiolvasztás után sóval, borssal, rozmaringgal és kis grillfűszerrel megszórni, kis joghurtban megforgatni. Egy csomag mirelit wok zöldségkeveréket kicsit kiolvasztani, grillfűszerrel beszórni. A halat és a zöldséget együtt sütőzacskóba, max. fél óra és kész. A világjáró fűszerkeverékek is jók a fentebbiek helyett. Finom, diétás, nagyon egyszerű. Nagyobb étvágyúak rízst főzhetnek mellé.

2011. máj. 31. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
83%

Harcsapaprikás

Süllő jóasszony módra

Fogas fokhagymás öntettel

Bakonyi halszeletek

Lecsós ponty vagy rácponty

Roston sült amur Budapest raguval

Fogas pikáns fűszeres citrommártással

2011. máj. 31. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Pangasius filé szálka mentes, nincs nagyon intenzív hal íze, ezért sokféle módon variálható. Íme egy: A halfiléket besózod, borsozod esetleg egy kis bazsalikomot is szórhatsz rá, majd bekened mustárral, vagy citromlével átdörgölöd, hagyod kicsit állni, hogy átjárja. Közben felkarikázod a paradicsomot és a cukkinit, a sajtot szeletekre vágod. Kevés olajon hirtelen átsütöd a halfiléket, (gyorsan átsül vigyázni kell, mielőtt még szétesne, belül még rózsaszínes, már ki lehet venni, mivel ezután még megy a tepsibe. Rápakolod a paradicsomot, cukkinit, sajtot, és mehet a sütőbe légkeveréssel, már csak addig sütöd, hogy a sajt ráolvadjon. Én azért sütöm így, mert ha csak serpenyőben sütöm, leég a hal, mire ráolvad a sajt, de ha meg csak tepsiben sütöm az elejétől, szétesik vagy száraz lesz. Ezt én kísérleteztem ki. Rizst főzök mellé köretnek. Hidd el, egyszerű, leírni hosszabb, mint elkészíteni.
2011. máj. 31. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim válasza:
87%

fogysz egy pár közepes méretű keszeget paprikáslisztbe megforgatod be a sütőbe, és szép piros ropogósra sütöd!

ugyan ezt lehet csinálni snecikkel, azt ha jól megsütöd akkor agyben belehet majd kapni az egészet! ISTENI!!

2011. máj. 31. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
87%

Halászlé!!!A legegyszerűbb,és legfinomabb.Isteni,megunhatatlan.

(egy bajai)

2011. máj. 31. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 doboszoli ***** válasza:
87%

Egyszerűek a halászlé, pörkölt, sült v. rántott hal.

A keszeget tanácsos beirdalni, az egyebeket én filézem, és úgy irdalom.

2011. máj. 31. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:

A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 16:18


Köszönöm szépen, hétvégén megcsinálom!

2011. jún. 1. 07:45
 8/12 A kérdező kommentje:

A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 16:21


Ez a recept is mennyeinek tűnik, biztosan el fogom készíteni! Köszönöm!

2011. jún. 1. 07:46
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a halászleves tippeket is, de még kezdő főzőcskéző vagyok, és valahogy nem merek azt készíteni. :)
2011. jún. 1. 07:49
 10/12 anonim válasza:
75%

Nálunk az aktuális kedvenc: egész süllő (fogassüllő, kinek hogy tetszik, de jó az más egész hallal is) tepsibe állítva (alul, ahogy fel van vágva, kifordítom a hasbőrét, arra állítom rá, hogy ne dőljön fel). bedörzsölhető curry+só+olívaolaj keverékével, esetleg simán csak sóval, a hasüregébe egy csokor petrezselyem egy szelet vajjal. Lefeded alufóliával, be a sütőbe, a végén meg fólia nélkül pirítasz egyet rajta.


Vagy ugyanígy curry, plusz köré szeletekre vágott alma, dió, egy marék mazsola, plusz leöntöd egy kevés fehérborral, szintén alufólia, be a sütőbe.

Isteni! És pofonegyszerű.

2011. jún. 1. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!