Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljátok a zöldborsó...

Barbi5110 kérdése:

Hogyan csináljátok a zöldborsó főzeléket?

Figyelt kérdés

Mikor kell beletenni a pirított cukrot meg a tejcit?

Holnap azt akarok csinálni.

Köszike a segítséget !!!


2011. jún. 6. 20:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Felteszem vízbe a borsót. Sót,pici cukrot,bazsalikomot teszek bele. Ha megfőtt,akkor berántom. Van ,amikor fehéren hagyom,de van amikor pirospaprikát is teszek a rántásba. A tejfölt pedig a kész főzelékbe öntöm. Házitejfölt,vagy esetleg főzőtejszínt. A bolti tejföl összeáll benne,azt nem szeretjük.
2011. jún. 6. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszike ! :)
2011. jún. 6. 20:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Én saját recept alapján csinálom, eredetileg mert diétáztam, most már mert sokkal finomabb: megfőzöm a borsót, só, bors, bazsalikom, petrezselyem, pirospaprika és fokhagyma van a főzővizében, meg három babérlevél, ha nem felejtem el.

Amikor megfőtt, behabarom: egy üveges borsóhoz (kb. 30 deka) 4 evőkanál joghurtot és 4 evőkanál lisztet összekeverek, felöntöm a főzőlével (bár ha nincs kedvem szórakozni vele, akkor csak meleg csapvízzel), ráöntöm a borsóra és még 2 percig forralom.

Cukor, tej nincs benne egyáltalán, így nem lesz nagyon édes, viszont nagyon pikáns :)

2011. jún. 6. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
én rövid lével só, 1 db leves kocka puhára főzöm a borsót. Világos rántást készitek, és tejjel felengedem. Összeöntöm ezeket és kis lángon vaslapon kiforralom. A vége előtt belevágok egy nagy csokor petrezselymet. A friss zsenge borsó nem kiván cukrot.
2011. jún. 7. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

friss, vagy zsenge mirelit borsót annyi vízben felteszek, amennyi ellepi. egy kis delicáttal sózom. egy csipet szódabikarbónát teszek bele, így szép zöld marad. ha puha

világos, fokhagymás, paprikás rántást készítek, azzal sűrítem be.egy csokor frissen vágott petrezselyemmel fejezem be.Ha nem elég édes pl a fagyos borsó, akkor egy pici cukrot is teszek bele.

2011. jún. 7. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!