Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a baj a lángossal, ha nem...

Mi a baj a lángossal, ha nem tudom rendesen széthúzni?

Figyelt kérdés

Csináltam lángost,aminek az ízével nincs gond,de csak vastagabbat tudok kisütni,mert mielőtt beleteszem az olajba nem tudom rendesen széthúzni,mert elszakad a közepénél de ha úgy teszem bele és vastag a közepe akkor az nem sül meg teljesen és nyers marad a közepe:S Még ha szét is tudom húzni vmennyire is akkor is mikor beleteszem akkor összébb ugrik. A nagysága mondjuk nem gond,mert így is olyan 20 centis átmérőjűket csinálok,de...:S


Arra is gondoltam,hogy ebbe a receptbe tej és tejföl van,na de a többibe is nem? Azt hallottam vhol,hogy a lángososoknál vízzel csinálják,meg ugye ott a közepe az tök vékony meg ropogós,de én annyira nem tudom széthúzni. Mi a gond vele?


2011. jún. 8. 20:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Vizes kézzel kell széthúzni..Akkor jó csúszósós lesz.


Milyen recepted van???

2011. jún. 8. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
nem lehet hogy kevés az élesztő?
2011. jún. 8. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:

Nnna...

Lángos tészta recept:

liszt: 1kg

krumpli: 30 dkg

élesztő: 1 kocka

só : 1 ek.

tej : 7dl.

ez az alaprecept, egy jól működő balatoni lángososnál.

A fő, hogy meg kell kelnie, akár csak másnap sütni!!!olajaos kézel kézháton kinyújtani, és olyan forró olajban sütni, amiben egy csipet tésztát próbaképen már sikerült ropogósra sütni.

2011. jún. 8. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 A kérdező kommentje:

Hát igaz én olajos kézzel húztam szét,azzal nem lenne jó? Bár ezek szerint nem:) de vizes kézzel jobb lenne? Még van belőle és fogok majd még sütni.


A recept:

* 1 kg liszt * fél liter tej * fél csomag élesztő (vagy 5 dekás) * 1 kicsi tejföl * 3 tojás (mondjuk ebből 4et tettem bele mert elég kicsi tojások voltak) * 1 kis só


És utána hűtőbe kell tenni.. most még az jutott eszembe,hogy az is lehet,hogy kivettem a hűtőből és még utána állni kellett volna hagyni? Mert lehet úgy hidegen nem tudtam úgy kinyújtani? Vagy a receptbe nem jó vmi?

Asszem ennyi,mert most fejből írtam.

2011. jún. 8. 20:56
 5/17 anonim ***** válasza:
én nem szoktam krumplit rakni de amúgy u.a. no tejföl
2011. jún. 8. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 A kérdező kommentje:
Hmm az enyémbe nem volt krumpli. Az is muszáj bele? Az már ilyen krumplis lángos nem? Nem tudom :) Nem vagyok amúgy nagy háziasszony,csak olyan kajákat tudok csinálni amiket imádok:D Végül is mindenki a kedvenceit próbálja először:)
2011. jún. 8. 20:58
 7/17 anonim ***** válasza:
hiànyzik belöle az olaj, hiszen az teszi nyùlóssà/
2011. jún. 8. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
Nem újkrumplival csináltad véletlenül?
2011. jún. 8. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 A kérdező kommentje:

Külön olajat nem írt,de amikor gyúrtam össze fokozatosan adogattam én hozzá olajat különben soha nem tudtam volna azt összeformázni:) Meg olajos kézzel próbáltam széthúzni... végül is szerintem vagy másfél deci olaj biztos belekerült valahogy.


Nem tettem bele krumplit:) De legközelebb lehet megcsinálom azzal is és kipróbálom ezt a másik receptet:)

De még egyenlőre jó lenne ha a többi megkelt részét nem kéne kidobni a kukába és normálisan meg tudnám sütni:(

2011. jún. 8. 21:02
 10/17 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem dolgoztad jól ki és nem kelt még meg rendesen.
2011. jún. 8. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!