Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mért van az, hogy bármilyen...

Mért van az, hogy bármilyen tojásos krémet vagy mártást főzök, nekem mindig összeáll a tojás, és tojásrántotta íze lesz az ételnek?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok. Kétszer is jártam már így, egyszer egy tejszínes mártáshoz kellett tojás, egyszer egy pudingos krémnél kellett felforralni a tejet tojássárgákkal. Mi lehet a gond?
2011. jún. 10. 21:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%
túl meleg a cucc, amibve öntöd, túl gyorsan öntöd és/vagy nem evered eléggé alaposan és gyorsan
2011. jún. 10. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
*kevered
2011. jún. 10. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

"felforralni a tejet tojássárgákkal"

Itt a hiba. Tojást nem forralunk, mert összemegy.

2011. jún. 10. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

1. Felvered a tojássárgát

2. Hozzáöntöd kis adagokban a hideg tejet (tejszínt stb.)

3. Gőz felett pár percig főzöd, amíg kicsit besűrüsödik.


Főzés gőz felett: veszel egy nagyobb edénybe vizet, felrakod. Mikor forr, föléteszed a cuccost egy kisebb edényben. Folyamatosan keverni kell!

2011. jún. 10. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

a hőkigyenlítésben van a lényeg,amihez hozzá kell adni a tojást, ami ugye lassan forrdogál,. atojást kikeverjük és a meleg tejből, tejszínből kanalanként teszünk a tojáshoz,addig míg a tojás is majdnem meleg lesz, de sima egynemű. ekkor mehet a lassan, ismétlem lassan forró cucchoz habverőbel kevergetve.

a tejföl is ott szúrják el általában, hogy belezúdítják

hűtőhidegen az ételbe, és csodálkoznak , ha darabosan

összeáll. a tejfölt is ki kell keverni a meleg étellel, és csak utána lassan összeforralni.

2011. jún. 11. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Én is gőz fölött szoktam csinálni, az a legbiztosabb módszer és a legtöbb helyen úgy is írják.
2011. jún. 11. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Ez volt a süti krémjénél a konkrét utasítás:

"A tojások sárgáját kikeverjük 1 ek porcukorral és a pudingporral, majd forró tejben sűrű krémmé főzzük."

2011. jún. 11. 09:49
 8/11 anonim ***** válasza:
Ez érdekes, általában vagy a pudingpor van, vagy a tojás, mert mindkettő sűrít. Nem igazán értem. Mennyi tejhez mennyi cuccot ír?
2011. jún. 11. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

5 dl tej és 2 csomag pudingpor, 7 tojássárgája. Először ugye elrontottam a tojás miatt, utána végül tojás nélkül újracsináltam a krémet és finom lett, de azért érdekel, hogy hogy kellett volna. Arra is gondoltam, hogy lehet hogy azért kell hozzá tojássárga, mert a tojásfehérjét felhasználjuk a tésztához.

[link]

2011. jún. 11. 10:24
 10/11 anonim válasza:

Szia!

Én úgy szoktam a tojással is és a tejföllel is, hogy kikeverem egy kis hideg tejjel (vagy vízzel a tejföl esetében) és amikor forrni kezd a többi, akkor egy merőkanálnyival belekavarok a tojáshoz, és kevergetés mellett hozzáöntöm a többi forrásba lévő tejhez. Nekem bevált :-)

2011. jún. 11. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!