Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért van olyan íze a palacsin...

Miért van olyan íze a palacsintának mint a fűrészpor? :D

Figyelt kérdés
tettem bele lisztet, egy tojást, étolajat kicsit, szénsavas ásványvizet, tejet és egy csipet sót..az állaga jó de ha megsül túl száraz lesz és furcsa az íze...már azt is próbáltam h csak félig sütöm meg meg azt is h vastagra...sehogy nem jó..:D
2011. jún. 15. 14:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom fejből a palacsinta receptjét, szóval azt nem tudom, azzal van-e a baj :D

Próbáld úgy, hogy tegyél bele esetleg több vizet, attól nem lesz oylan sűrű. De nem akarom itt elrontani neked, nem értek hozzá, csak segítettem jópárszor tésztát keverni :D

2011. jún. 15. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
nem a sűrűséggel van gond..papírvékonyra is meg lehet vele csinálni...de száraz lesz és el is lehet törni kb :D
2011. jún. 15. 14:23
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Mik az arányok a receptben? Lehet hogy azzal van a gond.
2011. jún. 15. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:
hát az arányokat nem tudom..ez olyan "érzésre" palacsinta :D de édesanyám is mindig így csinálja és valahogy az övé mindig finomra sikerül...
2011. jún. 15. 14:34
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

bocs, véletlen elküldtem :D

szóval egyedül a a tojásnál írtál mennyiséget, úgyhogy arra tudok tippelni, hogy az kevés. Egy tojás kb. 5 palacsintához elég, nem tudom neked mennyi lett belőle. Szóval szerintem az arányokkal lehet baj, hasonlítsd össze a sajátodat ezzel a recepttel: [link]

2011. jún. 15. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát valamennyire mindenki úgy csinálja, csak ahhoz már tudni kell kb. a jó arányokat. :D A tejet pl. nyugodtan lehet érzésre, mert úgyis látod hogy milyen sűrű a tészta.
2011. jún. 15. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segítséget :D a maradék tésztát beraktam a hűtőbe és majd anya csinál vele amit akar :D
2011. jún. 15. 15:03
 8/15 anonim válasza:
100%

Szia! nem lehet hogy túl sokáig sütöd?nekem egyszer "odaéget" mert későn dobtam fel.apropó! a nagymamám is feldobta és neki hófehér lett,de a másik mamám késsel fordítja meg ezért neki mindig jó sok barna pötty van rajta :)

remélem tudtam segíteni :)

2011. jún. 15. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 bumbi02 ***** válasza:
100%
Szerintem túl sok benne a liszt a tojáshoz képest. Én speciel sok cukrot szoktam beletenni, attól lesz nagyon szép barnás, és nagyon jó édes:)) Persze ez akkor jó csak, ha édesen szereted:) Szerintem kevés benne a tojás, meg talán a tej.
2011. jún. 15. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg kihagytad a cukrot, vagy 1-2 csomag vaníliás cukor is jó bele, pici fahéj is jót tesz neki.

Nagyobb lángon kell sütni, nem szabad kicsin, mert kiszárad.ÉS inkább 2 tojást rakjál bele mindig, mert 1 tojással nagyon könnyen túlhígítható és nem áll össze a tészta rugalmassá.

2011. jún. 15. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!