Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a különbség a rántotta és...

Mi a különbség a rántotta és az omlett között?

Figyelt kérdés
Aki omelettet mond, az csak különc és konyhai-tájszólásban beszél ?
2011. jún. 17. 14:28
 1/3 anonim ***** válasza:
69%
Végtére is ugyanúgy készül mindkettő, a különbség csak annyi, hogy a rántottát kevered és darabokra esik, míg az omlettet nem kevered szét, hanem amikor megsült az egyik oldala, megfordítod. Magyarul az omlett egyben van, a rántotta meg nem. :D
2011. jún. 17. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
ahogy az 1. írta, +az omletthez közvetlenül a tojáshoz tejet, tejszínt, esetleg kis lisztet is tesznek, hogy homogénebb legyen.
2011. jún. 17. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
81%
Rántottát sütés közben kevergeted, az omlettet nem. Az omlett a rántottától leginkább abban különbözik, hogy kevés liszt is van benne, illetve a felvert tojásfehérjétől sokkal könnyebb. Viszonylag hirtelen sül, és a hozzáadott finomságokat az utolsó pillanatban tesszük bele. Tálalás előtt a serpenyőben megfordítjuk, félbehajtjuk.
2011. jún. 17. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!