Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljátok a kapros...

Hogyan csináljátok a kapros tökfőzeléket? Én holnap készítem először! .

Figyelt kérdés
2011. júl. 30. 18:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Felteszem sós vízbe a tököt,egy kevés kaporral. Öntöki hozzá egy kanálnyi ecetet,így nem esik szét. Ha megfőtt a tök,akkor tejföllel behabarom. De aki jobban szereti,az be is ránthatja.
2011. júl. 30. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

én egy kis zsíron egy kisfej hagymát dinsztelek, egy pici pirospaprikát teszek rá, és arra teszem a gyalult egyhén sózott, kicsavart tököt. átkeverem egy , annyi vizet teszek rá, hogy éppencsak ellepje.egy pici ecetet rá, így valóban szálas marad, nem fő szét.

utána lisztes-vizes habarással sűrítem be. ekkor teszem rá a frissen vágott kaprot. egy pici cukrot is teszek bele,de ez abszolút ízlés dolga.

a tejfölt is mi, az asztalál teszünk rá, már, aki kéri.

2011. júl. 30. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Legyalulhatom előre a tököt?És azt lehet hogy a tejfölbe rakom a lisztet?És úgy habarom be?
2011. júl. 30. 19:20
 4/12 anonim ***** válasza:

Csináld úgy hogy tejbe fözöd a tököt,sokkal finomabb lesz.

Ha van rendes tököd és nem fagyott akkor csinálhatod azt h apro kocára vágod a hagymát és legalább egy tv paprikás és ezt olajon megfonnyasztod,ráteszed a tököt felöntöd tejjel,izesited ételizesitővel,dobhatsz mellé egy babért is és dobj be eegy tyukhusleveskockát ha gondolod,nagyon jo izt ad neki(sok mártást és fözeléket a szakácsok alaplével készitenek,szóval hidd el finom lesz.)Amikor mgpuhult a tök a tejben lisztes tejfölös habarással behabarod,arra figyelj h a hőkiegyeklités miatt a lisztet és a tejfölt úgy keverd ki hogy veszel egy kicsit a meleg tejböl hozzá és csomomentesre kevered,utána még tetszés szerint sózhatod,ha szereted pirospaprikát is tehetsz bele és kaprot.

2011. júl. 30. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Én is tejben gondoltam hogy főzöm!És veszek holnap leves kockát is!:) Köszönöm!
2011. júl. 30. 19:34
 6/12 anonim ***** válasza:

Tökfőzelékbe babérlevelet? Ez nekem új.

Én nem tennék bele ételizesitőt, én ecetet sem teszek bele mert úgy nem szeretem. Simán megfőzöm a tököt kaporral, esetleg kevés hagymát teszek bele (de ezt sem mindig). Sózom és tejfölben elkevert liszttel behabarom.

2011. júl. 30. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

én még tejben nem főztem soha, de a lisztes habarást tejföllel is lehet készíteni.

és nyugodtan legyalulhatod ma, ha holnap főzöd is meg.

2011. júl. 30. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
Ne csavard ki a tököt, mert az értékes ásványi anyagokat kiöntöd!
2011. júl. 30. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Pont azt akartam kérdezni : az elöbb reszeltem le a tököt,és lesóztam picit...Most nyomkodjam ki vagy holnap?Nem árt neki ha benne áll reggelig a sós levében?
2011. júl. 30. 20:34
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem, tedd be a hűtőbe.
2011. júl. 30. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!