Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vegeta leves? Ennyi az egész?

Vegeta leves? Ennyi az egész?

Figyelt kérdés

Tudom elég bagatell kérdés, de a vegeta leves vegeta plusz víz ennyi?? meg amit gondolok tehát zöldség és tészta.

Tudok főzni rendszeresen főzök, de ez a levest sem anyukám se nagymamám nem csinált.


2011. aug. 5. 18:47
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Apríts egy kisebb hagymát, sárgarépát, petrezselymet,karalábét, zellert, párold egy kis olajon, megsózva, kevés vízzel, fedő alatt, aztán öntsd fel vízzel, tégy bele 2 kockára vágott krumplit, mikor majdnem kész egy tojásból reszelt tésztát.Vegetát közben, mondjuk, mikor a krumplit, de óvatosan, mert ha már előtte is sóztad, nehogy sós legyen.
2011. aug. 5. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
89%
Petrezselyemzöld, zellerzöld is mehet bele, egy kisebb paprika, paradicsom, minden, ami van, ami nincs az kimarad, mindenképpen jó lesz.Elrontani nem lehet.
2011. aug. 5. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm!!!!
2011. aug. 5. 19:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Ízvarázst (nem Vegetát) szoktam használni: karalábot vagy karfiolt, pár szem krumpli, karikára szelt zöldség, bele az ízvarázs, ha félig megfőtt, apró tésztát (eperlevél, szilvamag stb.) főzök bele. Imádom.
2011. aug. 5. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Mindegyik levesporban kockában van zöldség.Dúsítani meg lehet és ajánlott is.
2011. aug. 5. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Vegeta leves? Na ilyet én a helyedben nem csinálnék. Sőt vegetát sem ennék, mivel tele van sóval és nátrium-glutamáttal. Vannak olyan ételízesítők(pl Vegamix), amelyek sómentesek. Ha ilyet használsz többet tehetsz bele, és ízlés szerint sózhatod. A nátrium glutamátot így nem kényszerülsz beletenni. Meg persze a kellő mennyiségű zöldség(főleg krumpli, répa, zöldborsó, esetleg csicseriborsó.) Én egy kis erőspaprikát is tennék bele(annyira keveset, hogy egyáltalán ne érezd csipősnek, de valamennyire javítsa az ízét: így már nem fog hiányozni a nátrium glutamát hatása sem :) ) Bár ezt én zöldséglevesnek hívnám, nem vegeta levesnek, de ez csak elnevezés kérdése :)


F/18 vegetariánus

2011. aug. 5. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:

Gyerekkoromban (1960-as évek) nagy sláger volt a Jugoszláviában beszerezhető Vegeta. Akkoriban csináltak belőle levest. Például az én nagymamám is. Épp mostanában jutott eszembe, hogy meg kellene próbálni ma is, mert Vegeta már mindenütt kapható. Ki is próbáltam és az eredmény emlékeztetett is az emlékeimre.

A recept, amit használtam (2 adagra):

500 g víz,

10 gramm Vegeta ( [link]

20 gramm cérnametélt


Láttam a korábbi hozzászólásokban, hogy sokan ezt csak "sós víz"-nek titulálják, de én nem értek egyet velük, mert bizonyos esetekben érdemes a nagyüzemi termékeket használni: olyankor, amikor sokféle, nehezen beszerezhető és kis mennyiségű összetevő(k)re van szükség és ha a végeredmény is kevés - mint esetünkben most. A 10 gramm Vegeta ára 36 Ft. Hol és mennyi zöldséget vehetnénk ennyiért 2 adag leves elkészítéséhez?

A Vegetában: Összetevők Étkezési só, Zöldségszárítmányok 15,5% (sárgarépa, paszternák, burgonya, vöröshagyma, zeller, petrezselyemzöld), Ízfokozók (mononátrium-glutamát, dinátrium-inozinát), Cukor, Fűszerek, Kukoricakeményítő, Színezék (riboflavin).

Szerintem nem érdemes ezzel versenyzni! Inkább kóstoljuk meg - elfogulatlanul!


Jó étvágyat minden bátor embernek!

2021. máj. 31. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!