Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertéspörkölt mellé vagyis...

Sertéspörkölt mellé vagyis elé milyen levest készítsek ami egyszerű és finom? És a pörkölthöz illik a nokedli? Kezdő szakács vagyok : )

Figyelt kérdés

NA és még annyi hogy ti hogyan csináljátok finomra a sertéspörköltet?

Egyébként levesnek tejfölös krumplilevest akartam... de az úgy már sok nem?


2011. aug. 26. 15:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
50%

Hideg gyümölcsleves, fokhagymakrémleves, paradicsomleves...

A nokedli köretként a legjobb választás a pörkölthöz.

2011. aug. 26. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
69%

Húúú, pöri nokedlivel. Ha ubisali is lesz hozzá, jövök :P

Pöri : Zsírra hagyma, majd miután "megfonnyadt" paprika, paradicsom, kicsit később erre husi, majd, ha kifehéredett, pirospaprika, só, bors, felöntöd vízzel (vagy tetszés szerint húslevessel)és addig főzöd, amíg a husi megpuhul. Minél lassabban fő, annál jobb szerintem, És minél több a hagyma meg zöldség, annál finomabb a szaftja. Legalábbis szerintem.


Leves: Az én kedvencem az erőleves, tojással de egy jó zöldborsólevest is el tudnék elé képzelni...

2011. aug. 26. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
51%

Pörköltalap:

1. apróra vágott hagyma olajon (v zsíron) megfonnyaszt

2. edény lehúz a tűzről, bele a pirospaprika (így lesz szép színe, és ha lehúzod, nem kozmál le), elkever

3. vissza a tűzre, paprika, paradicsom (v lecsó), hús. Mi rögtön utána fűszerezünk is (só, bors, majoranna, kömény).

4. fehéredés után vízzel felenged és főz. :)


Nokedli szuper hozzá, de főzhetsz krumplit is - én krumplival jobban csipázom.


Levesnek inkább valami könnyebbet. Hús-, zöldség-, gyümölcs-, borsó-, paradicsom... ilyesmit.

2011. aug. 26. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
61%

a válaszok tökéletesek, még annyit, hogy mindig kicsi vízzel engedd föl , és azt pótold, amikor elfőtte, nehogy úgy járj, mint délelőtt egy kedves kérdező a csirkepaprikását felöntötte két liter vízzel, és a végén

nem tudott a sok lével mit kezdeni.

a jó pörköltnek mártás szerű, sűrű szaftja van.

levesnek én is gyömölcslevest ajánlanék előtte.

tartalmas, tömény leves felesleges, mert akkor nem lehet egy jóízűt enni a finom pörköltből.

holnap én sertéspörköltet főzök, de teszek bele még 30 deka

friss gombát is. na és persze nokedlivel.:))

sok sikert!

2011. aug. 26. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:

gombaleves, zöldségleves, zöldborsóleves, zöldbableves, húsleves tésztával és sok zöldséggel, karfiolkrémleves piritott zsemlekockákkal, sajtkrémleves piritott mozzarella sajtgolyókkal, paradicsomleves


nokedli tökéletes hozz, kovászosuborka/csalamádé/tejfölös uborkasaláta/fejessaláta/hagymás-paradicsomos-bazsalikomos saláta

2011. aug. 26. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
30%
Én paradicsom levest készitenék. Nagyon egyszerű-. A sertés pörköltbe soha nem teszek vizet, mindig saját levében készitem, nem szabad bele vizet tenni. A 83%-os pedig elég jó válaszokat, most csalódtam benne.
2011. aug. 27. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
61%

sajnálom kedves, hogy csalódtál bennem:)) először én is megvárom, hogy a hús kiadja az öszes saját levét, de abban

lehetetlen, hogy készre főjön egy pörkölt. az elfőtt saját levet pótolni kell, vagy húsalaplével, vagy annak híján vízzel.

szívesen olvasnám, ha beavatnál a Te pörköltfőzési módszeredbe, mert én még nem tudtam csak a saját levében puha, elég szafttal rendelkező pörköltet főzni, pedig több, mit 50 éve főzök. Akkor még saját levük sem a húsoknak, mert nem voltak ilyen vizesek, mint ma.

éppen ma hajnalban is sertéspörköltet főztem, a saját leve kb félpuha állapotig volt elég, attól kezdve, ha nem akartam, hogy leégjen, apránként pótolni kellett a folyadékot.

így is mártásszerű, sűrű szaftos pörköltem lett, és nem hiszem, hogy szégyenkeznem kellene miatta, hogy némi víz is került bele...

üdv.

2011. aug. 27. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
22%
Valóban nem kell viz!!! Csináld jó szaftos húsból, pl lapocka. A hagymát vágd fel, sózd be, és zsiron piritsd először fedő alatt, ha kifött a leve, fedő nélkül, mig zsemleszinű lesz. Ekkor tedd rá a kockára vágott húst, és piritsd ki nagy lángon, mig fehér lesz. ha fehér, tedd rá a pirospaprikát, keverd el, és vedd kicsire a gázt. Szépen elkezdi a hús kiadni a saját levét. Hidd el, hogy pont elég lesz a főzés végéig. Platnin, szép lassan épp, hogy gyöngyözzön, főzd készre. Ha gyorsan zubogtatod, elfő a leve, és tényleg vizzel kell pótolni szégyen szemre.
2011. aug. 27. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
24%
Hát valaki leirta az én pörimet. Igaz én csak 40 éve főzök, de még mindig sikerült a vizet elkerülnöm - és itt csak a sertésről van szó!
2011. aug. 27. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
46%

úgy "nézek " ki, mint aki zubogtatom??? hát köszi a bizalmat, de maradok a saját módszeremnél.

És ha,kell százszor leírom, hogy nem lehet puhára főzni a disznóhúst a saját levében!!!

nem sült kemény pirosparikás húsról van szó, hanem szaftos, omlós húsról, aminek szaftjából a nokedlire is kerül.

ha megtehetném szívesen kiállnék egy pörköltfőző versenyre, de sajnos ez virtuálisan lehetetlen.

addig marad a vita, de sebaj, kinek, kinek mi jön le belőle:)))

2011. aug. 27. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!