Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a nagyon szép, tiszta...

Mi a nagyon szép, tiszta húsleves titka?

Figyelt kérdés

Feltettem a sertéshúst főni vegetával és sóval,de már olyan matt a lé színe, hogy nem igaz! Anyunak olyan szép átlátszó szokott lenni, ráadásul aranysárga, ez pedig zavaros, csúnya sárga! Segítenétek egy-két tippel? Köszönöm

(Még újrakezdhetem, ha esetleg azt javasolnátok)


2011. aug. 27. 10:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ne csak teaszűrővel szedd le a habot,hanem vastagon,kanállal.Ne maradjon rajta semmi.És nagyon kicsi lángon főzd.
2011. aug. 27. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Első vok. Már semmivel nem lesz szép.Esetleg,ha behabarod tejszínnel,kis borsó,ilyesmi még megmenthető.
2011. aug. 27. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
De miért nem lesz már szép semmivel? Még újrakezdhetem!
2011. aug. 27. 10:17
 4/11 anonim ***** válasza:
Anyum semmit nem tesz bele csak régi hagyományos fűszereket tehát pl. vegetát sem, tartalékon kell főzni a habot mindég leszedni, mikor kész levesszűrőn leszűrni, ha utána melegíted ne forrásig.
2011. aug. 27. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
A levest reggel kell feltenni, mindig hideg vízbe kell beletenni a húst. Azt főzni, hagyni, hogy szépen lassan forrjon, majd egy óra múlva beleteheted a fűszereket, zöldségeket és lassú lángon enyhén bugyogva főzöd tovább. Ha sok a hab, azt óvatosan leszedem, de keverni nem szabad a húslevest, mert attól zavaros lesz!
2011. aug. 27. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Ok, köszönöm szépen!
2011. aug. 27. 10:30
 7/11 anonim ***** válasza:

szia!


Nem kell bele vegeta, nem zöldségleves az! Attól lesz matt!


Felteszed a húst sóval, szemes borssal főni. Ha felhabosodott, leszeded a habot, melléteszed a zöldséget, és hagyod vagy 3-4 órán át főni. Így tökéletes lesz, hidd el (nekünk az szokott lenni)

2011. aug. 27. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
és tényleg abszolút takarékon főzd, fedő alatt!
2011. aug. 27. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szigorúan csak tartalékon! ne bugyogjon meg ne forrjon mert akkor zavaros lesz.
2011. aug. 27. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 doboszoli ***** válasza:

Valószínűleg belekeverted a habot.

Vagy le kell róla szedni, vagy addig nem szabad belepiszkálni, amíg a hab nem fő bele. Így maradéktalanul kiszűrhető. Főzés szépen, lassan, "gyöngyöztetve".

2011. aug. 28. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!