Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell a fasirtot összeállí...

Hogy kell a fasirtot összeállítani? Még nem csináltam. És ha nem csinálok gombocokat akkor rakhatom tepsibe is?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 20. 08:52
 1/8 anonim ***** válasza:
84%

Szia!


Darált hús, összeaprított vöröshagyma, esetleg egy gerezd zúzott foghagyma, kicsi zsemlemorzsa, ha nincs otthon száraz kenyér, melyet előtte egy kis vízbe áztatól, pirospaprika, örölt fekete bors, só egy tojás. Legalább is én ennyit mindent rakok bele egy kiló húshoz.

Ha egybe sötöd akkor mehet a tepsibe, ha gombócokat formálsz belőle akkor serpenyőbe zsír, vagy olajba sütheted ki.

Ja ha egybe sütöd, akkor főtt tojással megbolodithatod, a közepébe kell beletenni.

Jó étvágyat hozzá!

2009. ápr. 20. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
51%

Ha igazán finom fasírtot akarsz, akkor fél kiló darálthúshoz tegyél 2 gerezd fokhagymát, sót, 1 tojást, és egy csokor petrezselymet. Csinálj belőle gombócokat, és süsd ki. Isteni finom.

Kenyeret, zsömlét, zsemlemorzsát véletlenül se rakjál bele, mert az csak arra jó, hogy beszívja az olajat, és majd csicsog a fasírtod, bár tudom, hogy sokan tesznek bele, de szerintem úgy ehetetlen a fasírt.

2009. ápr. 20. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
97%
ha nem gombocokat csinalsz,teheted tepsibe:) bar..en ugyszoktam h kilapitom aztan teszek bele sajtostejföl tojast aztan a teteje teszek egy parszelet sonkat:D a gyerekek imadjaaak
2009. ápr. 20. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
25%
fokhagymát tegyél bele, a vöröshagymát felejtsd el!
2009. ápr. 20. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
69%
A vöröshagyma és a fokhagyma adja meg az igazi ízét! Előtte meg is piríthatod kevés olajon! Só, bors, ételízesítő és beáztatott száraz zsemle vagy kenyér mindenképpen kell bele, ha ez nincs benne, annak nem fasírt a neve! Ahhoz, hogy összeálljon kell még 1 egész tojás. Sütheted egybe is, ilyenkor és kiolajozok egy tepsit, az egészet belerakom és elkezdem formázni olajos kézzel. Hosszúra szoktam.
2009. ápr. 20. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
21%
Megáll az eszem... Vöröshagyma, ételízesítő. Persze. Meg kenyér, hadd csicsogjon. Aztán csodálkozunk, hogy rákunk lesz, meg infarktust kapunk. Hogy lehet így megenni? Éreztek ti még egyáltalán ízeket, vagy már csak az "E" éltet?
2009. ápr. 20. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Én úgy szoktam csinálni a fasírtot, hogy a zúzott fokhagymát, pici olajon pirított vöröshagymát, sót, borsot, apróra vágott főtt krumplit vagy krumplipürét összekeverem a darálthússal. Őzgerinc formát vagy lyukas kuglófformát kibélelek baconnal, úgy, hogy kilógjon a formából. Belerakom a fasírtmasszát, a kilógó bacont ráhajtom.

Közepes hőmérsékleten lefóliázva megsütöm, ha készen van, fóliát leveszem és megpirítom a bacont. Egy másik tepsibe kiborítom és az alját is megpirítom.


Mi nem szeretjük a kenyérmorzsás, áztatott kenyeres verziót ezért rakunk bele krumplit (port).

A tojás is nyugodtan kihagyható belőle 1 kg darált húst nem fog összetartani 1 tojás, a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz, attól eshet szét, hogy nem nyomkodják rendesen ki az áztatott kenyeret/zsemlét.

2009. ápr. 20. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
69%

Most mit kell leszólni a másikat!? Mindenki másképp csinálja! Vöröshagyma igenis kell bele, és én egy kevés áztatott kenyérrel csinálom és az enyém nem "csicsog"! Ma már bármitől rákot lehet kapni, akkor ne is együnk semmit?

Nekem anyukám úgy tanította, hogy egy tojást üssek bele, hogy sütéskor ne essen szét! Volt úgy, hogy elfelejtettem és a gombóckákból nem lett semmi, csak egy planty volt!

2009. ápr. 20. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!