Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem lesz rossz íze a felolvasz...

Nem lesz rossz íze a felolvasztott ételnek, ha például hetekig áll a fagyasztóban?

Figyelt kérdés
Olcsó ételrecepteket kerestem a korábbi kérdésekben,ott ajánlották a nagyobb mennyiség elkészítését és lefagyasztását.Jó ötlet,de nekem olyan "fagyasztó" ízű a házilag eltett zöldbab is,amiből később főzeléket készítek.Én csinálom rosszul?Hogyan fagyasszam le az ételeket,sőt,süteményeket,hogy később ne legyen olyan fura ízük?
2011. szept. 26. 15:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Jól le kell zárni a zacskót, vagy tálat, amiben elteszed. Én sokat fagyasztottam, gyümölcsöt, zöldséget, készételt is, de nem volt hűtő-íze. Amúgy 100 Ft-os boltban szoktam zacskót venni, gyümölcsöt, zöldséget abban fagyasztok, készételt pedig befőttes üvegben.
2011. szept. 26. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
85%

1, a hűtőt tarsd tisztán, időnként engedd le, és mosd ki pl ecetes vízzel

2, régi, bennfelejtett ételeket dobd ki

3, mindig a teljesen lehűtött ételt fagyaszd le, jól záródó dobozban...illatok ne szökjenek ki

4, Olajat, zsírt tartalmazó ételek hamar kerüljenek ki (azaz ne tárold sokáig), mert képesek megavasodni, és elrontják az étel ízét


Ezek aranyszabályok, amiket érdemes betartani.

2011. szept. 26. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
34%
A felsorolt praktikák nagyon jók, de akkori s hűtő íze marad! (Bocsánatot kérek az előttem válaszolóktól) és lehet, hogy nem azért mert az íze változik, de szerintem mindegy mit csinálsz vele, akkor se lesz annak a zöldbabnak olyan íze, mint amikor frissen szeded, hanem mert az agyad tudja, hogy ezt honnan vetted elő.
2011. szept. 26. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
Vannak olyan ételek, amik csak frissen jók. Azokat nem érdemes fagyasztani. De például egy töltött káposzta gyönyörűen eláll a fagyóban :)
2011. szept. 26. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,megfogadom a tanácsokat,lassan üres a fagyasztóm,le is fogom olvasztani a hétvégén,kimosom ecetes vízzel is. :)

Egyébként érdekes,a borsón nem érződik a fagyasztás,pedig azt is úgy teszem el,ahogy a babot,leforrázva.Amit én teszek el,az annyira nem is vészes,de amit pl.anyósom fagyaszt le,azon nagyon érződik.Ő nem annyira csepegteti le,én viszont teljesen,nincs is tele fagyott vízzel,mint az övé.Lehet az is ront a dolgon.Egyébként a befőttes üveg nem fagy szét?Vagy nem kell tele rakni,és akkor egyben marad az üveg?

2011. szept. 26. 15:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
én műanyag zárható dobozban teszem a fagyasztóba, nincs hűtő íze. akkor van hűtő íze valaminek ha szagos dolgokat csak úgy betesznek csomagolás nélkül...
2011. szept. 26. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is rendszeresen fagyasztok szinte mindent. zöldségfélét, készételt, húsokat.

minden külön polcon van,egymásssal nem keverem őket. és a jó zárás a lényeg.légmentes patent dobozok.zacskók is jól lezárva.

pl, ha megbontok egy kilós zöldbabot, de csak a fele kell

visszatekerem a zacsit, egy öntapadós címkével leragasztom, majd még egy neylonba teszem,azt is alaposan rátekerem, és egy postagumival összefogom.

lehet, hogy túlbiztosítom, de így nem veszi át semminek a szagát.

és ügyelek, hogy legközelebb a megkezdett kerüljön ki felhasználásra.

2011. szept. 26. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
84%

Mindenféle zöldségfélét fagyasztok. Alaposan lecsorgatok a víztől, már eleve dupla neylon zacsiba rakom, ha esetleg a "dúrás" miatt az egyik sérül, a másik biztosan nem.

A fagyasztott zöldségfélét mindig forrásban levő vízbe rakom bele fagyott állapotban főzni.

A pörkölteket jól záródó dobozokba rakom. Valóban nem szerencsés sokáig őrizgetni, mert avassá válnak.

Üvegben sosem fagyasztok, az üveg könnyen szétfagy.


A fagyasztót egy évben nálam elég 2x olvasztani. Egyszer kiolvasztom május végén-június elején. Akkorra kifogy belőle az előző télre elrakott zöldség stb. Másodszor december elején, amikor már jó hideg van odakint, és a lefagyasztott zöldség az erkélyen nem olvad ki, amíg a hűtőt rendbe-teszem.

Sosem veszi át egyik kaja a másik ízét, szagát. Nagyon tudom díjazni pl. dec-jan hóban, hogy csak előveszem a karfiolt, borsót, tököt, akármit.

2011. szept. 26. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!