Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készitik a vadasmártást...

Hogy készitik a vadasmártást és mi kell hozzá?

Figyelt kérdés
Szeretnék valamikor a hétvégén vadast csinálni és az az igazság még sosem csináltam aki csinált már legyen szives akár ide vagy az email cimemre elküldeni a sylvykee@gmail.comra köszönöm
2011. okt. 20. 08:32
 1/9 anonim ***** válasza:

Ahogy én csinálom:

Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, beleforgatom a (jó sok) karikára szelt sárgarépát-gyökeret, majd a kb. 1,5-2,0 cm vastagra szelt marhahúst is "fehéredésig" átforgatom benne. Felengeded vízzel, só, örölt bors, szemes bors, babérlevél bele és addig főzöd, amíg a husi megpuhul. A vége felé igyekezz, hogy minél kevesebb víz maradjon rajta, mert: ha a husi megpuhult, azt szedd ki, a többit főzd addig, míg a vizét elfövi, a zöldséget törd, turmixold össze, majd rakd vissza a lángra takarékon. Szórd meg vastagon liszttel és kavarás közben hidegvízzel hígísd, tejföllel, mustárral, pici cukorral ízesísd. Ha kész, a husit rakd bele vissza és egy kicsit melegítsd össze.

Általában főtt tésztával szoktuk tálalni, de van amikor rizst főzök hozzá.

2011. okt. 20. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
az eleje ugyanaz mint amit az első írt,de én rántás előtt cukrot karamellizálok,abba teszem a liszet. kis mustár,tejföl és ezt engedengedem fel a leturmixolt zöldséggel. ( csak a felét turmixolom, mi szeretjük,ha egész répakarikák is vannak benne)
2011. okt. 20. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
én is nagyjából úgy csinálom, ahogy az 1. írta, azzal a különbséggel, hogy én bő lével, tehát sok zöldséggel is csinálom, mert szeretjük nagyon a szaftját, ezért nem főzöm el teljesen a levét, inkább keményítővel sűrítem a végén. Az ízesítésnél a cukrot pedig karamellizálva teszem bele, és csak utána turmixolom. Érdekesebb, teltebb íze lesz.
2011. okt. 20. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Én is úgy csinálom, mint első, kivéve, hogy a hagymát nem dinsztelem meg, hanem együtt főzöm a zöldségekkel és a hússal (pulykamellből szoktam), ha megfőtt átturmixolom a zöldségeket, süritést a végén csinálom, úgy, hogy olajon cukrot karamellizáok, felöntöm kis vízzel és ebbe keverem az étkezési keményítővel elkevert tejfölt és mustárt, majd hozzáadom a zöldséges szafthoz és átforralom. Karamellizált cukor nélkül a vadas nem az igazi.
2011. okt. 20. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 doboszoli ***** válasza:
Ha valamit számít, a 09:02-essel értek egyet. Kizárólag marhahúsból készítjük.
2011. okt. 20. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
8,43-as is marha-húst írt!
2011. okt. 20. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

én még anno 20 éve anyukámtól így tanultam:


a csirkemell szeleteket kicsit kiverem, megsózom, bekenem mustárral, beleforgatom lisztbe, majd kevés olajon mindkét oldalát kisebb lángon átsütöm - kiszedem külön tányérba (vigyázok, hogy ne égjen le - ha lekap picit, az kimondottan jó, de ne égjen)


a visszamaradt finom pörköt felöntöm kis vízzel, felkavarom fakanállal, hogy feloldódjon a serpenyő aljáról - szórok bele kevés ételízesítőt, kevés cukrot, pár darab babérlevelet, majd ebben a finom lében megfőzöm puhára a karikára vágott répát, zöldséget - turmixolom, majd mustáros-tejfölös habarással besűrítem, beleteszem a husikat és még egy pár percig főzöm együtt

hagymát én nem szoktam beletenni


mellé vagy tésztát főzök (pl szarvacska), vagy ha van időm, akkor krumpligombócot főzök - az az igazi


anyu sertéssel csinálta, de én nem eszek sertéshúst, csirkéből is ugyanolyan finom

2011. okt. 20. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ majd kiprobálom
2011. okt. 20. 15:52
 9/9 doboszoli ***** válasza:
Természetesen Vele is!
2011. okt. 20. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!