Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bundás csirkemell mitől lesz...

Bundás csirkemell mitől lesz omlós, szaftos?

Figyelt kérdés
a csirkemell csíkozva volt, nem panírban, hanem sárgás színű bundában. nagyon puha, ízletes volt, egyátalán nem volt száraz. hogy kell ilyet sütni?
2011. okt. 26. 11:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg sörbundában volt sütve, vagy palacsintatésztában?
2011. okt. 26. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

lehet.

főleg az érdekelne, mitől lesz szaftos, puha? vagy ez is a bunda miatt van?

2011. okt. 26. 11:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalat alapján főleg a csirkehústól függ, nem az elkészítéstől.
2011. okt. 26. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 Dilettáns döggomba ***** válasza:
87%
Nekem panírban is omlós. Hirtelen kell sütni, persze nem elégetni. 3-4 perc alatt átsül, szaftos és puha lesz. Persze a csíkok nagyságától is függ.
2011. okt. 26. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
ez valami kínais csirke lehetett, az ő bundájuk: tojásfehérje és keményítő alaposan kikeverve. a csmellnek tényleg nem kell sok, hamar átsül, attól lesz zaftos. de ha előtte esetleg egy kis fűszeres, esetleg fokhagymás tejben áztatod, úgy is omlósz/ :) / lehet.
2011. okt. 26. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Akár hagyományosan prézliben panírozzuk, akár párizsiasan (liszt-tojás-tej) akár sörtésztában ( tej helyett sör ) a forró zsiradékba tett csirkemell egy kérget kap, és a benne keletkező párában, szaftos, omlós lesz.

persze ezt továbbb lehet fokozni a különböző előpácolásokkal, tejben, joghurtban való áztatással is is.

2011. okt. 26. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

nem kínai volt, hanem valami zöldfűszeres bundás csirke.


köszönöm! ki fogom próbálni, hogy tejben áztatom előre, és rövid ideig sütöm. lehet hogy itt rontom el mindig, hogy túl sütöm, mert félek, nehogy nyers maradjon.

köszi még 1x!

2011. okt. 26. 14:45
 8/8 Vad-Ász ***** válasza:

Hogy omlós legyen a husi és persze szaftos , akkor be kell pácolnod egy éjszakára.

só,bors,majoranna,olaj,citromhéj. Ebben a keverékben legyenek a felcsíkozott husik egy éjszakán át.

Majd következhet egy un. Orli massza lesz , amihez kell : liszt,sör,tojás,olaj,só.

Ebbe csak belemártod és rögtön a forró olajba teszed. Aranysárgára sütöd.

Jóétvágyat

(Szakácstanonc vagyok aki imád főzni)

2015. aug. 4. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!